Mihaela Tatu, boala care i-a schimbat cursul vieții: „Au fost note de plată. Am fumat până acum 11 ani. În club nu am stat să beau apă plată”

Data publicării:

Mihaela Tatu vorbește, pentru prima dată, despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat după ce a renunțat la televiziune. 

Mihaela Tatu a fost invitata lui Mihai Morar în cadrul podcastului „Fain & simplu”, unde a vorbit despre plecarea din televiziune și despre problemele de sănătate care i-au schimbat cursul vieții.  Inițial, vedeta a luat o pauză de doi ani de la „faimă”, pentru că fusese diagnosticată cu fibrom uterin și a trecut prin mai multe investigații medicale, iar când s-a întors, nimic nu mai era la fel. Schimbările din domeniul pe care aceasta l-a iubit atât de mult au uimit-o pe vedetă, care nu și-a mai găsit locul pe niciun post de televiziune, în ciuda încercărilor disperate de a se reîntoarce în media. 

Mai mult, fosta prezentatoare Tv spune că s-a luptat cu depresia și că a strâns din dinți, în tăcere, în încercarea de a rezista la locul de muncă, având nevoie disperată de bani, pentru a-și întreține familia. 


„Am avut o lungă perioadă de timp, conștient sau inconștient, comunicare pasivă, în care am tăcut, chiar dacă am fost nemulțumită. M-am dus acasă și am zis că nu-mi place, că e împotriva principiilor mele. Am zis că merg mai departe într-o zonă care nu-mi aduce satisfacții. Eram singura femeie care întreținea trei femei și cu soră-mea, patru. Mama era bolnavă acasă la Brașov, trebuia să am grijă de ea. Ioana (n.r. – fiica) era la facultate. Sora mea, Dumnezeu s-o odihnească, avea nevoie de sprijinul meu. A fost o perioadă greoaie. Eu le-am dus, însă toate astea s-au regăsit în câmpul fizic. (...) Am avut și depresie. Abia acum se vorbește despre sindromul prezenteismului, să te duci la serviciu și dacă ești bolnav. Ăla a fost începutul. Nu mă așteptam ca într-o fracțiune de secundă să se năruiască tot”, a declarat Mihaela Tatu în cadrul podcastului „Fain & simplu”.

Problemele de sănătate au continuat și după ce a plecat din televiziune

După ce a plecat din TV, vedeta a început un drum al „regăsirii”, care nu a fost deloc ușor. S-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate, despre care spune că au fost „note de plată” ale stilului de viață pe care l-a avut până la 50 de ani. 


Întrebată dacă faptul că a renunțat la televiziune a ajutat-o, Mihaela Tatu a spus că nu neapărat, s-a confruntat cu și mai multe probleme medicale, a fost operată în repetate rânduri.


 „În dorința de a pătrunde în adâncul ființei tale, ispitele sunt tot mai mari, provocările pe câmpul fizic sunt mai mari. Am mai scos un colecist, s-a întâmplat un fibrom, am mai operat un genunchi. O incontinență urinară, am rezolvat-o și pe aia. Aaa, o hernie! Au fost note de plată. Nu am trăit degeaba 50 de ani, am trăit! Am avut un club, am fumat până acum 11 ani. În club nu am stat să beau apă plată. Au fost nopți nedormite”, a completat Mihaela Tatu, conform Fanatik.

Youtube video image

 

 

Mihaela Tatu a parcurs 800 de kilometri pe jos, pe drumul lui Iacob

 

Mihaela Tatu a făcut istorie în televiziune și radio. 22 de ani a demonstrat că ambiția și munca te ridică și te așează în inimile oamenilor. 


Fostă contabilă, Mihaela și-a luat viața în mâini la 30 de ani, trecând peste dorința mamei sale de a rămâne într-un job confortabil și pornind într-o nouă aventură, lumea media. S-a angajat în radio, iar de aici, restul e istorie, Au urmat proiecte grandioase în televiziune, pe care oamenii și le amintesc și după 10 ani: „De 3 ori femeie”, „Viața bate filmul”, și multe altele.

În 2012, viața ei avea să se schimbe din nou, de data aceasta plecând într-o nouă aventură, aceea a regăsirii de sine.

A plecat pe Camino de Santiago

 

A mers 800 de kilometri pe Drumul lui Iacob, pentru a se cunoaște pe ea.

 

Camino de Santiago este un drum spiritual, care pleacă de la poalele Pirineilor, Franța, și străbate zeci de orașe până în Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei.  De peste o mie de ani, pelerinii merg pe drumul lui Iacob, considerat unul dintre cele 3 pelerinaje importante ale creștinilor.

Printre pelerinii români care au dus la capăt aventura de 800 de kilometri, se numără și Mihaela Tatu, care în 2012 a pornit pe calea care avea să-i schimbe viața.

Invitată în platoul Spectacola și DC News, fosta realizatoare Tv a dezvăluit ce a însemnat pentru ea această călătorie și cum a transformat-o. 

Mihaela Tatu a mărturisit că înainte de a pleca pe Camino de Santiago s-a consultat și cu Petre Roman, care a străbătut și el acest drum, cu ani în urmă. 


„Este unul dintre cele trei pelerinaje creștine importante, Unul fiind la Ierusalim și celălalt la Vatican. Drumul Sfântului Iacob ce se ține de 1000  și ceva de ani, este un drum parcurs de papi, de președinți de tară, de miniștrii, de sportivi de performanță, de actori, inclusiv actori de la noi au fost. Cristi Iacob împreună cu Marian Râlea au jucat pe Camino. Au mers cu decorul după ei. Este fabulos ce se întâmplă acolo, extraordinar. Sub energia căii lactee se străbate Spania, de la Est la Vest, până la malul oceanului, până la kilometrul zero, până la Finnistere, unde pe vremuri se zicea că acolo se începe pământul. 


În 2006, am avut o ruptură de ligament încrucișat și menisc. Eram într-un moment de apogeu al carierei mele. În urma acestei povești, mi-am dat calul, n-am mai putut să schiez, să patinez, să zbor, să alerg, s-a schimbat viața mea la 180 de grade. Și a trebuit să găsesc o variantă, după o lungă perioadă de revizuire a mentalului. A fost foarte greu, sunt o fire energică și plină de dorință de mișcare. A trebuit să găsesc îndeletniciri și sporturi care să-mi aducă satisfacție, în așa fel încât să nu forțez foarte mult genunchiul. Și ce puteam să fac? Să înot și să merg pe jos. 


Prin 2008, am primit la teatru radiofonic, în interpretarea lui Florian Pitiș, cartea lui Paulo Coelho, „Jurnalul unui mag” și am zis „trebuie să-l fac”. Acela a fost momentul în care am făcut cunoștință cu această poveste. De atunci încolo, am început să mă documentez. Toate cărțile care apăruseră până atunci, am sunat oamenii, pentru că există un fan club al pelerinilor. 


Am vorbit cu Petre Roman, care a făcut o bucată de drum. Am vorbit cu Cristi Iacob. Pe toți cei care au făcut Camino, m-am apucat și i-am sunat să văd cum e și ce se întâmplă.  Am vrut să plec pe Camino în 2011, dar când am fost la un control medical și am aflat ce probleme de sănătate am, a trebuit, obligatoriu, de pe o zi pe alta, să mă operez. Nu aveam voie să pornesc la drum decât după un an de zile”, a dezvăluit Mihaela Tatu în cadrul Interviului cu Georgiana Ioniță.

Vezi aici interviul în care Mihaela Tatu povestește despre călătoria pe Camino de Santiago.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel