Migrena: posibili factori care o declanșează, explicate de un medic

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Migrena poate fi declanșată de mai mulți factori, însă deocamdată nu se știe cu precizie ce anume o cauzează. Medicul Vasi Rădulescu a explica care sunt acești posibili factori declanșatori.

Medicul Vasi Rădulescu a explicat, pe blogul personal, care sunt factorii care ar putea declanșa o migrenă. Deși este o afecțiune care mai are încă multe necunoscute, se știe cel puțin ce ar putea să o declanșeze.

Iată ce spune medicul:

„Factorii declanșatori ai migrenei sunt diferiți de cauzele migrenei. Persoanele care sunt predispuse la migrene pot descoperi că anumite situații, comportamente sau medii declanșează un nou episod de migrenă. Acești factori se numesc factori declanșatori.

Factorii declanșatori sunt diferiți pentru fiecare persoană. De asemenea, pot afecta aceeași persoană în mod diferit de fiecare dată când este expusă la ei. Pentru persoanele cu migrene cronice, evitarea factorilor declanșatori obișnuiți ai migrenei poate ajuta la reducerea probabilității de reapariție a simptomelor.

Factorii declanșatori comuni ai migrenelor includ:

Anxietatea și stresul: Persoanele care au un istoric de migrenă pot constata că durerile de cap dureroase se acutizează în perioadele de stres și anxietate crescută.

Postura proastă: Modul în care stați jos poate afecta modul în care vă simțiți. O postură proastă poate reduce fluxul sanguin prin gât. Acest flux sanguin redus poate declanșa, de asemenea, o migrenă.

Utilizarea și abuzul de cofeină: Cofeina este un stimulent care poate declanșa un episod de migrenă. Sucurile cu conținut ridicat de zahăr sau băuturile care conțin cofeină pot declanșa, de asemenea, migrene.

Anumite alimente și băuturi: Alimentele sărate, condimentate și învechite (cum ar fi mezelurile și brânzeturile), precum și îndulcitorii artificiali pot fi factori declanșatori. Glutamatul monosodic (MSG) este un conservant alimentar comun care s-a demonstrat, de asemenea, că declanșează migrenele.

 

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel