Miel sau ied: care carne e mai sănătoasă, de fapt. Cum și la ce temperatură se gătesc și ce ai greșit până acum

Data publicării:
Sursa foto> unsplash, autor Kyle Mackie
Descriere foto: Sursa foto> unsplash, autor Kyle Mackie

Diferențe între carnea de ied și cartea de miel. Cum se gătesc și unde ai greșit până acum.

Carnea de capră a crescut în popularitate în ultimii ani, unii spunând că este o alternativă mai sănătoasă la carnea de miel.

Astăzi vrem să vă arătăm principalele diferențe dintre carnea de ied și cea de miel, cum să le gătiți și când să le folosiți pe fiecare.

Principala diferență între carnea de ied și cea de miel constă în conținutul de grăsime.

Iedul are mai puțină grăsime (3 g la 100 g) decât mielul, ceea ce o face o bucată de carne mai slabă. Acest lucru face ca carnea de ied să aibă un gust mai tare și este excelentă pentru metodele de gătit lent, cum ar fi fierberea, prăjirea sau afumarea.

 

Diferențe între carnea de ied și cea de miel


Iată care sunt cele trei diferențe principale dintre capră și miel, care fac ca cele două tipuri de carne să fie foarte diferite în totalitate.

1. Valoarea nutrițională

Carnea de ied este considerată în general mai sănătoasă decât cea de miel. În comparație cu carnea de miel, carnea de ied este mai săracă în colesterol, grăsimi saturate și calorii. De fapt, este mai săracă în colesterol decât alte tipuri de carne, cum ar fi carnea de vită, de porc și chiar de pui. Conținutul nutrițional al iedului nu se oprește însă aici. Este, de asemenea, incredibil de bogată în proteine și conține chiar mai mult fier decât carnea de vită. Per total, acest lucru face din ied o bucată de carne mai slabă decât cea de miel.

Cite;te continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel