Michelle Obama, dezvăluiri fără perdea despre menopauză: "Sunt încă activă din punct de vedere fizic"

Michelle Obama, captură video YouTube
Descriere foto: Michelle Obama, captură video YouTube

Michelle Obama a vorbit despre realitățile menopauzei, în timp ce urmează o terapie hormonală: "Sunt încă activă din punct de vedere fizic, iar obiectivul meu acum, în loc să am "brațele lui Michelle Obama", vreau doar să continui să mă mișc", a declarat fosta primă doamnă într-un interviu acordat publicației People.

Michelle Obama a vorbit deschis despre schimbările din corpul ei de când a ajuns la menopauză.

Fosta primă doamnă, în vârstă de 58 de ani, a vorbit pentru People despre experiența ei la menopauză, în încercarea de a elimina stigmatul de a discuta public despre schimbările hormonale din corpul femeilor. "Nu există multe conversații despre menopauză. Eu trec prin ea și știu că toate prietenele mele trec prin ea. Iar informațiile sunt puține", a explicat ea.

Avocata născută la Chicago a dezvăluit că atunci când locuia la Casa Albă cu soțul ei, fostul președinte Barack Obama, ea și prietenele ei cele mai apropiate participau la autointitulate "tabere de fitness".

 

Acum, Michelle și prietenele ei se sprijină una pe cealaltă în timpul menopauzei.

"Am descoperit că atunci când ne întâlnim și ne mișcăm și râdem, apoi petrecem puțin timp vorbind despre ceea ce trecem. "Ce este un bufeu?"", a spus ea. "Avem prietene în jurul mesei care sunt obstetriciene, care au informații reale. Toate acestea ne țin ridicate în picioare".

Pe măsură ce a îmbătrânit, a spus Obama, antrenamentele ei de fitness s-au schimbat. "O parte este menopauza, o parte este îmbătrânirea", a explicat ea. "Am constatat că nu mă pot forța la fel de mult ca înainte. Asta nu îmi convine. Că atunci când îmi rup un mușchi sau îmi smulg ceva și atunci sunt eliminată. Timpul de recuperare nu mai este același".

Obama se concentrează acum pe stretching pentru a rămâne flexibilă, mai degrabă decât să se forțeze cu antrenamente cardio intense. "Ajungi să găsești un echilibru între a fi suficient de în formă și a fi suficient de blând cu corpul tău pentru a rămâne în joc", a spus ea.

La fel ca multe femei aflate la menopauză, Obama și unele dintre colegele ei din tabăra de antrenament s-au îngrășat.

"Nu obișnuiam să mă cântăresc niciodată. Nu încerc să mă țin de cifre, dar când ești la menopauză, ai această creștere lentă de care nu-ți dai seama", a spus Obama. "Suntem cu toții la menopauză cu benzi (de talie) elastice și cu hainele noastre atletice pe noi, iar când te uiți în sus nu mai încap ținutele pe care le aveai anul trecut."

Michelle Obama a vorbit despre depresia cu care s-a confruntat în pandemie

În ceea ce privește monitorizarea creșterii sale în greutate, ea a spus: "Trebuie să fiu mai atentă, nu obsesivă, dar mai atentă".

Obama a mai declarat pentru People că, per total, se simte "binecuvântată" în această perioadă a vieții. "Cred că pielea mea încă se simte sănătoasă. Părul meu este încă în cap. Acestea sunt lucrurile pentru care trebuie să mă consider binecuvântată", a spus ea.

"Sunt încă activă din punct de vedere fizic", a adăugat ea, "iar obiectivul meu acum, în loc să am "brațele lui Michelle Obama", vreau doar să continui să mă mișc".

În august 2020, Obama s-a destăinuit despre faptul că a trecut prin menopauză în cadrul emisiunii "Michelle Obama Podcast", unde a dezvăluit că a început să folosească terapia de substituție hormonală în timp ce locuia la Casa Albă.

"Am avut câteva (bufeuri) înainte de a începe să iau hormoni", a explicat Obama. "Îmi amintesc că am avut una pe Marine One. Sunt îmbrăcată, trebuie să ies, să intru la un eveniment și, literalmente, a fost ca și cum cineva mi-a pus un cuptor în miez și l-a pornit la intensitate mare și apoi totul a început să se topească. M-am gândit: 'Ei bine, asta este o nebunie'. Nu pot să fac asta'".

Obama a spus că mai multe femei din staff-ul soțului ei de la Casa Albă se confruntă, de asemenea, cu bufeuri și alte semne ale schimbărilor hormonale. Așa că a decis să îi spună președintelui ce se întâmpla în viața femeilor din jurul lui.

"Putea să vadă asta la cineva, pentru că transpirația începea să curgă, iar el se întreba: "Ei bine, ce se întâmplă?". Și ea a zis: "Nu, așa trăim noi"", și-a amintit Obama. "Nu s-a prăbușit pentru că a aflat că în echipa sa erau mai multe femei care treceau prin menopauză. A fost doar un fel de: "Oh, ei bine, pornește aerul condiționat"."

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 14 noi 2022, 18:29 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience