“Mi s-au uscat ochii de plâns”. Elena Merișoreanu, despre tragedia din Ucraina: Cred că va fi nevoie de cel puțin zece ani să se refacă

Data publicării:
Sursa foto: Elena Merișoreanu/ Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Elena Merișoreanu/ Facebook

Cântăreața Elena Merișoreanu își exprimă regretele, cu privire la situația din Ucraina.

Elena Merișoreanu își aduce aminte cu nostalgie de vremea în care a vizitat Ucraina. Cântăreața și-a exprimat regretul față de lucrurile care se întâmplă acum în țara vecină, unde a ținut chiar și spectacole.

„Mi-aduc aminte, când văd Kievul, de câte ori am fost acolo cu Rapsodia Română. Mi s-au uscat ochii de plâns când văd cum a ajuns orașul. Aveau o situație foarte bună, eu am fost acum doi ani și jumătate la Cernăuți și nici acolo nu o duceau rău de tot. Am avut spectacol cu Gabriel Dorobanțu, Adriana Trandafir. Acolo jumătate sunt români. Am fost la Odesa, pe vremea lui Ceaușescu, mergeam pentru schimb de experiență. La Kiev am dat spectacol în sala mare a celui mai mare teatru de balet din lume. Mi se face rău când știu ce frumusețe era, cred că va fi nevoie de cel puțin zece ani să se refacă”, a declarat aceasta pentru impact.ro.

De ce a refuzat cântăreața să fie prezentă pe scenă?

„Am fost chemată ieri la un spectacol în provincie și am refuzat. Nu am stare să cânt, nu pot să exprim prin cântec ceea ce simt. Nu poți urca pe scenă cu tristețe, când e nevoie de un pic de energie pozitivă. Oricum nu mă mai interesează concertele, nu mai trăiesc din asta, am o pensie, am și un soț. Avem amândoi pensii bune, îi mulțumim lui Dumnezeu. Am muncit de la 16 ani și am plătit impozite la stat de mi-a venit rău. Am trăit în liniște, în pace, am plecat cât am vrut peste hotare, nu am avut opreliști nici pe vremea lu Ceaușescu. Ce vine acum e mult mai groaznic decât ce a fost în anii ăștia. Nu mai există nici Covid, nici probleme cu scumpirile. Putin să-și ia premiul Nobel, că a ucis Covidul și nu se mai vorbește de explozia de prețuri”, a continuat aceasta pentru sursa citată.

Artista, mândră de poporul român

„Un popor mai săritor ca românii, mai rar. Și nu ajută cei bogați, ci oamenii de rând. Am plâns când l-am văzut pe Gigi Becali că a făcut acel gest, să aducă nu știu câte autocare cu ajutoare pentru 5000 de oameni și când l-am auzit că a spus că nu există religie, vorbă sau neam, trebuie să ne ajutăm semenii. Sunt lucruri extraordinar de frumoase, care te marchează. Bravo lui…E un ales de Dumnezeu și trimis pe pământ să ajute lumea, cred că și de asta are spor la toate”, a completat artista.

Situația în Ucraina

Astăzi s-a făcut o săptămână de când a izbucnit războiul în Ucraina, iar bombardamentele rușilor continuă în Kiev.

Catedrala din centrul orașului Harkov a suferit, în această noapte, grave avarii. 

Tot in Harkov, patru adulţi şi doi copii și-au pierdut viața, potrivit autorităților.

Preşedintele Ucrainei, Zelenski, a semnat un decret, care să ajute populația țării să depăşească această stuație dificilă, cauzată de Rusia, oferind asistență socială.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel