Metode pentru a ține pisica departe de bradul de Crăciun. Reguli simple de urmat

Data publicării:
Jessica Lewis , pixabay
Descriere foto: Jessica Lewis , pixabay

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și toată lumea este încântată de cadourile pentru cei dragi, dar și de bradul minunat de Crăciun. Și pisicuțele sunt nerăbdătoare să se urce în brad și să distrugă toate ornamentele.

Vorbind despre animale de companie, amintiți-vă că prietenii noștri blănoși necesită o supraveghere suplimentară în timpul sărbătorilor, mai ales în jurul acelui brad tentant, complet împodobit. Pentru a împiedica pisicile super-curioase să confundă arborele de sărbătoare cu o nouă jucărie, trebuie să puneți în aplicare toate metodele pentru a putea opri acest lucru. Protecția pisicilor cu pomul de Crăciun nu înseamnă doar vanitate - unele dintre obiectele de pe pomul tău pot fi foarte periculoase atunci când sunt ingerate. 

1. Izolarea firelor de a instalație - Toată lumea este fascinată de luminile de Crăciun. Din păcate, pisica ta poate fi atrasă de intalația din pomul de Crăciun, mestecând firele. Și indiferent dacă luminile strălucesc sau sunt stinse, pisica poate să se electrocuteze. Deci, gândiți-vă să investiți într-un protector de cablu rezistent la animale de companie pentru a preveni rănirea.

2. Alegerea bradului corect- Este recomandat alegerea unui brad mai înalt și îngust, astfel pisicutelor le va fi greu să se urce în el. De asemenea, bradul trebuie să fie unul artificial, deoarece îîi va fi mai greu să "guste" din el. Mai mult decât atât, prin înghițirea acelor de brad, pisicuța se poate îmbolnăvi.

3. Folosește coji de lămâie sau portocale-  După ce ai decorat bradul, așează în jurul lui coji de portocale sau lămîi. Mirosul acestora vor ține la distanță blănoșii.

4. Folosește folie de aluminiu la baza bradului- Psicuțelor nu le place să meargă pe folia de aluminiu, astfel  acestea vor evita acea zonă.

5. Este timpul să renunțați la beteala tradițională- Deși nu este tocmai toxică, nu este, de asemenea, ușor de digerat. Deci, atunci când câinii și pisicile mănâncă beteală, aceasta poate deveni o obstrucție sub limba lor sau în burtă. Dacă se întâmplă acest lucru, veți cheltui toți banii de Crăciun pentru o intervenție chirurgicală de urgență. Cel mai bine este să împodobiți bradul cu ghirlanda de hârtie, a declarat veterinarul Tricia Earley. pentru Country Living.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel