"Metoda Palmei": Cea mai rapidă, ușoară și interesantă strategie pentru a scăpa de excesul de greutate

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Szabolcs Toth
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Szabolcs Toth

"Metoda Palmei" este una dintre cele mai rapide, ușoare și interesante strategii pentru a vă măsura porțiile și a scăpa de excesul de greutate.

Căutarea unei figuri ideale a fost specifică omului de-a lungul istoriei. Singurul lucru este că parametrii acestei figuri ideale se schimbau constant. 

În Imperiul Roman, femeile puternice erau foarte apreciate, în timp ce în Evul Mediu, tinerele extrem de subțiri și delicate erau deosebit de populare. 

În zilele noastre, moda s-a schimbat: este important să arăți subțire și îngrijit, dar nu toată lumea are timp să se antreneze din greu. 

În acest caz, este necesară o dietă sănătoasă, cu puține calorii. Cel mai simplu mod de a număra caloriile este metoda palmei, o metodă inventată recent în Canada, spun experții. 

 

"Metoda palmei": Cea mai rapidă, ușoară și interesantă strategie pentru a scăpa de excesul de greutate

 

Etapa pregătitoare


Metoda palmei de numărare a porțiilor de alimente are câteva capcane:

1. Este important să știți care alimente conțin proteine, care conțin grăsimi și care conțin carbohidrați.

2. Este important să fiți conștienți de mărimea pumnului și a palmei.

3. Este posibil să fie necesară ajustarea dimensiunii porției, deoarece fiecare mână este unică și nu se potrivește neapărat perfect cu dimensiunea porției.

Porționarea proteinelor


Proteinele se găsesc în carne, pește, ouă, unele leguminoase și produse lactate.

Dimensiunea proteinei se măsoară direct în palma mâinii - începând de la încheietura mâinii și terminând în punctul în care cresc degetele. Bineînțeles, o porție nu trebuie să corespundă doar suprafeței palmei, ci și volumului acesteia, deoarece o friptură groasă cu o rază de 5 cm nu are aceeași valoare calorică cu aceeași friptură subțire. 

În ceea ce privește ouăle, este acceptabil să mănânci un ou pe zi, deoarece un ou spart este cam de mărimea palmei mâinii tale. Este eficient să vă folosiți pumnul pentru a măsura o porție de brânză de vaci. Aceasta este cantitatea de acest produs sănătos și bogat în calciu pe care o puteți consuma zilnic. Ar trebui să consumați 3-4 palme de proteine pe zi pentru femei și 5-6 pentru bărbați. 

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel