Metoda care te ajută să adormi instantaneu. Medicul Vlad Ciurea are acest obicei de ani buni: „Fără somnifere şi fără alte lucruri”

Data publicării:

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit metoda care îl ajută de ani buni să aibă un somn bun. 

 Prof. dr. Vlad Ciurea este foarte apreciat de publicul larg. Celebrul medic vine de fiecare dată cu cele mai bune sfaturi, legate de creierul uman. De data aceasta, celebrul medic a dezvăluit metoda care te ajută să ai un somn bun.

Metoda care te ajută să adormi instantaneu

Medicul Vlad Ciurea a mărturisit, în cadrul unui interviu, metoda eficientă care îl ajută să adoarmă mai ușor. Acesta susține că încearcă să oprească televizorul la 21:45, după care citește o carte bună, cu geamurile cât mai deschise. 

“Fac tot posibilul ca la 21:45 să opresc televizorul, să iau o carte frumoasă, de călătorii, de aventuri, de poveste, cu geamurile cât mai deschise şi să încerc să dorm. Şi se poate. Fără somnifere şi fără alte lucruri. Se poate, se poate, se poate”, spune medicul, conform Antena 3.

Medicul Vlad Ciurea: ”Dimineaţa, ora de trezire la mine este 5:30”

”Dimineaţa, ora de trezire la mine este 5:30. Iar dacă mergeţi într-o vacanţă, faceţi tot posibilul să lăsaţi telefoanele, mailuri, să lăsaţi toate aceste suprasolicitări care vin din afară şi care vă conturbă creierul. O solicitare, de exemplu de la serviciu, într-o insulă grecească, îţi conturbă tot şi tot nu o rezolvi şi ţi-ai stricat vacanţa respectivă. S-a inventat weekend-ul. Folosiţi-l. S-a inventat concediul. Folosiţi-l. S-a inventat relaxarea. Folosiţi-o. S-a inventat pădurea. Încă mai avem păduri. Vă rog să le folosiţi”, mai spune, pentru sursa citată, medicul neurochirurg Vlad Ciurea.

Cât este de periculos să dormim cu telefonul lângă pat

Celebrul medic susține că radiațiile emise de telefon sunt foarte periculoase pentru sănătate. 

”Telefonul mobil emite radiații. Este dovedit. Sunt tot felul de experimente. Sigur emite radiații și sigur este periculos! Trebuie să îl ținem la distanță. Îl punem pe masă, nu lângă inimă. Și avem legătura cu el prin diferite metode pentru a vorbi. La fel și în mașină. Putem să răspundem ambient pe telefon, fără să punem mâna pe acesta. În niciun caz, vă rog frumos, seara, nu dormiți cu telefonul în pat! Este o mare greșeală!”, a explicat medicul.

„,Fenomenul este mai mult de curiozitate, să se joace”

Totodată, medicul Vlad Ciurea a precizat că tot mai mulți copii devin dependenți de telefoane. 

"În rândul copiilor, fenomenul este mai mult de curiozitate, să se joace. Apoi este fenomenul de plăcere, în care el începe să aibă jocuri și caută din ce în ce mai mult. După fenomenul de plăcere, apare fenomenul de dependență în care încearcă să dezvolte aceste jocuri, să intervină. Și toată copilăria și-o petrece în fața telefonului mobil și are un sentiment de plăcere care se duce undeva în creieraș la copil", a spus medicul.

Neurochirurgul a vorbit și de efectele dăunătoare ale dependenței de telefonul mobil, care pot restrânge vocabularul copilului, dar și capacitatea lui de comunicare verbală, nonverbală și paraverbală.

"Copilașul se izolează de lume și devine un copil pseudoautist. Este în lumea lui. Cel mai bun prieten al copilului nu mai este cățelul sau mingea de fotbal. Ci este acel telefon mobil pe care se joacă toată ziua!”, a mai explicat medicul Vlad Ciurea în emisiunea Neața, cu Răzvan și Dani, în urmă cu ceva vreme. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel