METEO: Cod portocaliu de caniculă în Bucureşti şi în alte 7 judeţe, sâmbătă; temperaturi de 39 de grade şi disconfort termic ridicat

Sursa foto: unsplash, autor Daphné Be Frenchie
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Daphné Be Frenchie

Şapte judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti se vor afla sub Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic pe parcursul zilei de sâmbătă, potrivit unei avertizări publicate vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, în Capitală şi în judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa şi Constanţa se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Totodată, a fost emis şi un Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat pentru judeţele din sudul şi sud-estul României, unde vineri şi sâmbătă temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime între 18 şi 23 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Duminică (23 iulie) valul de căldură va persista în regiunile sudice, iar la începutul săptămânii viitoare se va extinde în cea mai mare parte a ţării şi se va intensifica, relatează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 21 iul 2023, 10:34 | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience