METEO. ANM. Noi atenţionări de ceaţă şi vizibilitate redusă în zone şi localităţi din 16 judeţe

Data publicării:
ANM. METEO. Foto Unsplash / Autor Adam Chang
Descriere foto: ANM. METEO. Foto Unsplash / Autor Adam Chang

Meteorologii eu emis vineri dimineaţa noi atenţionări de ceaţă şi vizibilitate redusă în zone şi localităţi din 16 judeţe, valabile în orele următoare.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 11:00, se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, în peste 50 de localităţi din judeţul Gorj, dar şi în zone din Olt, Dolj şi Vâlcea. Fenomenul va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Avertizarea de ceaţă emisă în urmă cu câteva ore pentru zona joasă a judeţelor Bacău şi Vrancea, dar şi pentru judeţele Galaţi şi Vaslui a fost prelungită de meteorologi tot până la ora 11:00.

Pe de altă parte, până la ora 10:00, vor persista fenomene similare în zona joasă a judeţelor Buzău şi Prahova, precum şi în mai multe localităţi din judeţele Giurgiu, Teleorman, Brăila, Ialomiţa, Argeş şi Dâmboviţa.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

 

ANM: Zone şi localităţi din 13 judeţe, sub Cod galben de ceaţă densă, vineri dimineaţa

 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în zone şi localităţi din 13 judeţe din Muntenia, Moldova şi Dobrogea, unde local se poate forma gheţuş sau polei.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în zone şi localităţi din judeţele Brăila, Ialomiţa, Argeş, Prahova, Dâmboviţa şi Teleorman se va semnala ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. În funcţie de condiţiile locale este posibilă formarea gheţuşului.

Fenomene similare vor persista, până la ora 9:00, în zona continentală a judeţului Constanţa şi în mai multe localităţi din acest judeţ, dar şi din Tulcea, notează Agerpres. 

Sub Cod galben de ceaţă se află vineri dimineaţa şi 30 de localităţi din judeţul Dolj.

Meteorologii avertizează că în zona joasă a judeţelor Bacău şi Vrancea, dar şi în judeţele Galaţi şi Vaslui ceaţa va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, fiind asociată cu chiciură şi pe arii restrânse burniţă, care favorizează depuneri de polei.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel