METEO. ANM. Cod galben de ceață și polei în mai multe zone din țară

Data publicării:
METEO. Foto Ubsplash/Autor TORSPOMEDIA
Descriere foto: METEO. Foto Ubsplash/Autor TORSPOMEDIA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în mai multe zone din țară. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în zona depresionară a judeţului Harghita se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, asociată cu burniţă. Fenomenul va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea poleiului sau a gheţuşului. Ceaţa va persista tot până la aceeaşi oră în zona joasă a judeţului Timiş.

 

De asemenea, până la ora 9:00, în judeţul Cluj, respectiv în localităţile: Huedin, Aghireşu, Poieni, Căpuşu Mare, Mănăstireni, Sâncraiu, Izvoru Crişului, va fi ceaţă şi vizibilitate redusă, izolat sub 50 de metri, dar şi condiţii pentru formarea gheţuşului.

 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 

 

Zone din judeţele Satu Mare, Gorj, Ialomiţa şi Ilfov, sub Cod galben de ceaţă şi polei

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă, burniţă şi polei, valabile până la ora 12:00 în zone din patru judeţe, notează Agerpres. 

 

În Satu Mare (zona joasă) şi Gorj (zona joasă) se va semnala ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

 

În judeţele Ialomiţa şi Ilfov va fi ploaie slabă sau burniţă ce depune polei.

 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel