Menopauză: tot ce ar trebui să știe o femeie despre sfârșitul perioadei fertile

Data publicării:
Menopauza, foto Unsplash/ Briana Tozour
Descriere foto: Menopauza, foto Unsplash/ Briana Tozour

Perioada menopauzei este una sensibilă, pentru femei. Iată ce ar trebui să știe femeile despre această perioadă din viața lor.

Menopauză, perimenopauză sau postmenopauză sunt etape în viața unei femei care au legătură cu oprirea ciclului menstrual. Aceasta indică sfârșitul perioadei de reproducere a unei femei.

Perimenopauza este prima etapă a acestui proces și poate începe cu 8 - 10 ani înainte de menopauză. Menopauza este timpul care marchează sfârșitul ciclurilor menstruale. Este diagnosticat după ce au trecut 12 luni fără un ciclu menstrual. Postmenopauza este etapa de după menopauză.

Vârsta menopauzei este un biomarker foarte important, nu numai pentru pierderea fertilității, ci și un risc crescut pentru diferite boli și probleme ale vârstei mijlocii.

Este o parte naturală a îmbătrânirii și apare de obicei între 45 și 55 de ani, pe măsură ce nivelul de estrogen la femei scade. Vârsta medie pentru ca o femeie să ajungă la menopauză este de 51 de ani în țările dezvoltate.

Diferența dintre menopauza prematură și timpurie

Menopauza înainte de 40 de ani este cunoscută sub numele de menopauză prematură. Menopauza timpurie apare înainte de vârsta de 45 de ani.

Menopauza prematură apare la aproximativ 1% dintre femeile sub 40 de ani. Menopauza timpurie, care apare la femeile cu vârsta sub 45 de ani, este observată la aproximativ 5% dintre femei.

 

Află care sunt cauzele menopauzei premature pe DCMEDICAL. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel