Meghan Markle a câştigat procesul pentru drepturile de autor asupra unei scrisori adresate tatălui ei

Data publicării:
Meghan Markle, Captură foto YouTube/CBS
Descriere foto: Meghan Markle, Captură foto YouTube/CBS

Justiţia britanică a decis miercuri că Meghan Markle deţine toate drepturile de autor asupra unei scrisori adresate tatălui ei, Thomas, dându-i astfel definitiv câştig de cauză în procesul intentat tabloidului Mail on Sunday, care a publicat acel document.

Fosta actriţă americană, în vârstă de 39 de ani, câştigase deja pe 11 februarie prima parte a acestei acţiuni în instanţă, pentru atingeri aduse vieţii private, deschisă împotriva Mail on Sunday. Ducesa de Sussex i-a reproşat tabloidului menţionat că a publicat un e-mail expediat în 2018, în care îi cerea tatălui ei, Thomas Markle, să înceteze să mai vorbească şi să mai mintă în mass-media despre relaţia lor tensionată.

Judecătorul Mark Warby, de la Înalta Curte de Justiţie din Londra, a afirmat cu acea ocazie că publicarea scrisorii a încălcat drepturile de autor şi că un proces suplimentar era necesar pentru a stabili deţinătorul acelor drepturi, după ce Associated Newspapers a argumentat că Meghan a fost ajutată de echipa ei de PR pentru a redacta textul în cauză.

Miercuri, judecătorul a decis că drepturile de autor asupra scrisorii nu aparţin coroanei britanice, ci lui Meghan Markle.

Astfel, el i-a dat definitiv câştig de cauză soţiei prinţului Harry în procesul intentat tabloidului Mail on Sunday, care a fost obligat în martie să publice pe prima sa pagină un comunicat prin care să îşi informeze cititorii că a pierdut procesul împotriva ducesei de Sussex.

Potrivit lui Ian Mill, avocatul lui Meghan Markle, serviciile aflate în serviciul reginei "au respins orice revendicare a drepturilor de autor în numele coroanei britanice". Fostul secretar pentru comunicare al cuplului regal, Jason Knauf, a afirmat prin intermediul avocaţilor lui că nu a scris şi nu a participat la redactarea acelei scrisori.

Avocatul angajat de Associated Newspaper, compania care editează tabloidul Mail on Sunday, a considerat "regretabil" faptul că Jason Knauf nu a clarificat mai devreme acest aspect.

Prinţul Harry, în vârstă de 36 de ani, al şaselea în ordinea de succesiune la tron, a denunţat în mai multe rânduri presiunea exercitată de mass-media asupra lui şi a soţiei sale şi a dezvăluit că acesta a fost principalul motiv care l-a făcut să se retragă din rândul membrilor activi ai casei regale, în aprilie 2020, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel