Medicul Vlad Ciurea, avertisment pentru cei care locuiesc în Capitală. La ce pericol sunt expuși bucureștenii: “Atacă direct sistemul nervos”

Data publicării:

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit cu ce probleme de sănătate se pot confrunta cei care locuiesc în București. 

 Prof. dr. Vlad Ciurea este foarte apreciat de publicul larg. Celebrul medic vine de fiecare dată cu cele mai bune sfaturi, legate de creierul uman. De data aceasta, celebrul medic a vorbit despre pericolul cu care se confruntă cei care stau în București. Acesta susține că poluarea din Capitală poate duce la probleme grave de sănătate. 

Medicul Vlad Ciurea, avertisment pentru cei care locuiesc în Capitală

 Prof. dr. Vlad Ciurea a precizat că poluarea atacă direct sistemul nervos, intră în plămâni și este toxică pentru plămâni.

“Dar nu te gândești că tai oxigenul copiilor tăi, copilașul ăla din bătătură, dintr-o dată nu mai este normal? O ia la fugă, face acel sindrom, ADHD… Adică nu se mai poate controla ca atenție, ca mișcare, ca activitate. Deci crești în curtea ta un copil bolnav, pentru că i-ai tăiat oxigenul cu foarfeca.

Asta este poluarea! Atacă direct sistemul nervos, intră în plămâni, este toxică pentru plămâni! Această poluare se duce unde? 20% din oxigen se duce rapid în creier și intoxică tot creierul. Deci nu te mai poți coordona, nu mai poți desfășura o activitate normală, nu mai poți performa și din cauza aceasta activitatea sistemului nervos scade. S-a dovedit clar că, în timpul poluării, în orașele poluate, copilul acela mic și frumos nu mai are inteligență comparativ cu cel din zona de munte. Dintr-o dată apare diferența”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN.

 Prof. dr. Vlad Ciurea: „Produce acele boli groaznice ale sistemului nervos, care nu au leac”

Totodată, medicul Vlad Ciurea a mărturisit că poluarea poate avea un efect negativ asupra adulților, chiar de la primele ore ale dimineții. 

“Afectează și dezvoltarea adultului, îl face pe adult obosit de dimineață. L-ai poluat, l-ai obosit. El pleacă obosit de acasă. De aia și claxonează, pentru că este nervos de dimineață, nu-i merg lucrurile bine. Și este foarte interesant că, la persoanele puțin mai mature, produce acele boli groaznice ale sistemului nervos, care nu au leac. Începând cu tot felul de forme de demență și ajungând la acea boală gravă cu nume nemțesc pe care nu i-l spun ca să nu vă sperii”, a mai spus medicul.

Orele la care iei cele mai bune decizii

Profesorul Vlad Ciurea a precizat că orele la care creierul uman funcționează cel mai bine sunt între 10-12 și 16-18.

“Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18 şi atunci mă concentrez pe acestea. Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral.

Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect. Iar la prânz, dacă se poate să mâncăm ceva foarte, foarte ușor, nu trebuie să fie copios ca să te poți concentra mai departe la ceea ce ai de făcut”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Care sunt cei mai mari dușmani ai creierului

„Creierul are cinci dușmani: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul – pentru că strânge vasele – şi drogurile. Acestea din urmă mă îngrozesc. Putem să menținem sănătatea mintală cu gânduri bune, optimism, zâmbet, activitate pozitivă, citit, scris şi exercițiu fizic.

Memorarea şi desfășurarea activităţilor cu voce tare ne ajută nespus de mult. Să vorbim singuri. Să zicem: «Acum am luat cartea». «Acum am dus cheile la maşină». Deci să vorbim, să spunem cuvintele, să facem gesturile și să memorăm. Toate lucrurile trebuie să curgă ca un râu”, a mai explicat anterior Vlad Ciurea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel