Medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamț, transportat în Belgia

Data actualizării: | Data publicării:

Medicul erou Cătălin Denciu de la Spitalul Județean Piatra Neamț, rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară în cursul zilei de ieri, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat duminică, 15 noiembrie, la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

„Transferul pacientului se realizează cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București.
Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineață, la ora 7.30.
Pacientul va fi preluat de medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical”, transmite biroul de presă MAPN.

 

Un incediu puternic la Terapie Intensivă a izbucnit sâmbătă seara, 14 noiembrie, în jurul orei 19.30, la Terapia Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. 10 oameni au murit.

Un incendiu s-a iscat sâmbătă seara, 14 noiembrie, în jurul orei 19.00, la secția ATI Piatra-Neamț. Reprezentanții ISU Neamț spun că cel puțin 8 pacienți critici care erau ventilați mecanic sunt înăuntru.

 

Medicul erou

Medicul Ioan - Cătălin Denciu, medic primar ATI, care era de gardă în momentu în care s-a produs incendiul la Spitalul Județean din Piatra Neamț are arsuri pe 40% din suprafața corpului, și un risc de 80%.

Dr. DENCIU IOAN – CATALIN, medic primar ATI, ar fi intrat în camera în care s-a produs incendiul pentru a salva pacienții. El era de gardă și s-a ales cu arsuri pe 40% din suprafața corpului, asta însemnând un risc vital de 80%.

El a fost transportat sâmbătă seară la Iași, unde a fost evaluat și preluat de o aeronavă Spartan a MAI, pentru a fi adus la Spitalul de Urgență Floreasca.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel