Matthew McConaughey, totul despre abuzul sexual la care a fost supus la 18 ani: "În spatele unei furgonete. L-a lăsat inconştient"

Matthew McConaughey, foto Instagram
Descriere foto: Matthew McConaughey, foto Instagram

Actorul american Matthew McConaughey face mărturisiri în cartea sa biografică "Greenlights", intitulată astfel deoarece vrea "să obţină mai multe lumini verzi în viaţa sa", în care face o incursiune în cei 51 de ani de viaţă, dezvăluind totodată şi un episod de abuz suferit când avea 18 ani.

Publicată de editura Libros Cúpula, cartea apare miercuri în librăriile spaniole după ce a devenit un mare succes editorial în SUA, ţară unde s-a născut actorul în oraşul Uvalde, din statul Texas.

După cum mărturiseşte McConaughey această carte de peste 280 de pagini nu este "o biografie tradiţională", pentru că, deşi prezintă povestiri din trecut, nu îl fac să simtă niciun fel de "nostalgie, sentimentalism sau recluziune care stau la baza oricăror memorii".

Este vorba, spune actorul, de "o focalizare, de un manual de strategii" bazat pe "aventurile vieţii sale, semnificative, revelatoare şi amuzante".

Momente memorabile precum cele trăite la vârsta de 15 ani, când a fost "şantajat" pentru a întreţine relaţii sexuale: "Eram sigur că voi ajunge în iad pentru că am făcut sex înainte de căsătorie. Azi pur şi simplu sper să nu fie cazul", spune el.

Povesteşte şi când a consumat peyote (mescalină) în Mexic şi s-a trezit închis într-o cuşcă împreună cu o puma, iar un medic veterinar i-a pus 78 de copci pe frunte; sau când un bărbat a abuzat sexual de el, "în spatele unei furgonete unde l-a lăsat inconştient".

O serie de povestiri care includ şi momentul în care a cântat noaptea dezbrăcat la bongo, până când poliţia l-a arestat, sau faptul că mama lui îi lăsa pe fani să intre în casa în care a copilărit şi să viziteze camera în care el şi-a pierdut virginitatea.

"Greenlights" este până la urmă o carte de relatări sincere, însoţită de concluzii optimiste şi pozitive, deoarece actorul recunoaşte că lucrurile i-au ieşit până la urmă bine în viaţă şi asigură că "întreaga lume conspiră pentru ca el să fie fericit".

În această carte de memorii presărată cu fotografii personale, McConaughey îşi exprimă şi multe gânduri şi reflecţii intime pe care a început să le aştearnă pe hârtie din momentul în care a învăţat să scrie şi să ţină un jurnal, în ale cărui pagini şi-a consemnat momentele trăite, indiferent că a fost vorba "de bucurie, de tristeţe sau de îndoială", notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 08 iun 2021, 17:40 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience