Nu se lasă pensionat. Scorsese revine cu un film despre Sinatra

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Freepik
Descriere foto: Sursa: Freepik

Celebrul regizor Martin Scorsese, în vârstă de 81 de ani, cunoscut pentru capodopere cinematografice precum "Taxi Driver", "Raging Bull" și "Gangs of New York", nu se oprește niciodată. După lansarea filmului "Killers of the Flower Moon" anul trecut și pregătirea unui lungmetraj despre Iisus, Scorsese se reîntoarce la o pasiune mai veche: muzica.

Potrivit Variety, Scorsese lucrează la un film biografic despre legendarul cântăreț Frank Sinatra. Proiectul nu este nou - Scorsese a mai încercat să îl realizeze în 2017, dar a fost nevoit să îl abandoneze din cauza lipsei de acord cu moștenitorii lui Sinatra. De data aceasta, regizorul speră să aibă succes, distribuția dorită incluzând nume sonore precum Leonardo DiCaprio în rolul lui Sinatra și Jennifer Lawrence ca Ava Gardner, cea de-a doua soție a cântărețului.

Filmul biografic despre Sinatra se alătură unui val de producții muzicale la Hollywood, genul bucurându-se de o popularitate tot mai mare. Un exemplu recent este succesul surprinzător al filmului despre Bob Marley, iar un alt proiect așteptat este cel despre Bob Dylan, cu Timothée Chalamet în rolul principal.

Înainte de a se dedica complet filmului biografic despre Sinatra, Scorsese va regiza un lungmetraj despre viața lui Iisus. Proiectul se bazează pe o carte a romancierului japonez Shūsaku Endō, după a cărui operă Scorsese a mai adaptat un film în 2016, "Silence". Filmul despre Iisus a primit binecuvântarea Papei Francisc anul trecut și va fi filmat în locații precum Israel, Italia și Egipt. Actorii Andrew Garfield (care a jucat deja în "Silence") și Miles Teller sunt luați în considerare pentru rolurile principale.

Scorsese, cunoscut pentru producțiile sale de amploare, pare să ia o direcție diferită cu filmul despre Iisus, intenționând să realizeze un lungmetraj de aproximativ 1 oră și 20 de minute, plasat în epoca contemporană. După cum a declarat regizorul pentru Los Angeles Times, el caută "noi modalități de a face creștinismul mai accesibil și de a-l detașa de toată negativitatea care îi este asociată din cauza Bisericii".

Pe lângă proiectele cinematografice majore, Scorsese continuă colaborarea cu Leonardo DiCaprio la o adaptare a cărții lui David Grann, "The Wrecked of the Wager". Filmul va relata o poveste întunecată din istoria secolului al XVIII-lea, centrată pe o revoltă desfășurată pe o navă militară britanică.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Deaconescu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel