Marius Moga, despre lupta cu „sindromul impostorului”. Artistul a ajuns la psiholog: Sunt mulți oameni care suferă din chestia asta

Data publicării:
Marius Moga, foto Instagram
Descriere foto: Marius Moga, foto Instagram

Marius Moga a cunoscut succesul încă de la debut. De la vârsta de 21 de ani produce muzică pentru cei mai mari artiști din România, iar melodiile sale devin hit. Prețul succesului, un sindrom al impostorului, de care artistul a scăpat abia după câteva drumuri la cabinetul psihologului. 

Marius Moga a revoluționat muzica românească. Proiectele în care a fost implicat cunoscutul artist și compozitor au ajuns hit și au propulsat pe piața muzicală o listă lungă de cântăreți. Toate aceste reușite ar fi trebui să-i crească stima de sine artistului și să fie mândru de realizările sale. În realitate, Marius Moga recunoaște că s-a luptat cu o serie de gânduri negre și că s-a simțit „un impostor”. 

Artistul a fost invitat podcastul de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții', realizat de Gojira, unde a vorbit despre drumul său în muzică și despre cum a ajuns să se saboteze singur. Ușurința cu care reușește să își facă treaba l-a neliniștit în repetate rânduri. 

 

„Eu nu sunt bun cu mine. Vreau să zic că eu am considerat întotdeauna că prima piesă pe care am avut-o No. 1 a fost, de fapt, cea mai slabă și anume, Ți-am promis, de la Akcent. Motivul pentru care am făcut asta este că atunci când faci multe piese, te apucă un sindrom al impostorului și ai impresia că o faci prea ușor. Mi-au spus niște psihologi că sunt pe cărări greșite. Oamenii nu-și dau seama, dar eu chiar îmi fac prea ușor treaba și sunt plătit să fac asta. E ceva ce te afectează. Ai impresia că păcălești niște oameni, dar în realitate îți iese foarte ușor muzica pentru că o faci cu drag și cu pasiune', aspus Marius Moga în cadrul podcastului.

Artistul spune că l-au ajutat foarte mult discuțiile cu psihologul, care i-au deschis ochii și a reușit să vadă situația din alt unghi. 

„Doamna psiholog m-a întrebat de ce ar vrea să vină toți la mine să mă caute dacă nu aș avea ce le trebuie. Și i-am spus că mi se pare că o fac prea ușor, iar alții se chinuie mai mult. Și rămâne treaba lor dacă se chinuie mai mult. E un sindrom al impostorului pe care îl simte orice om care face un lucru bine și ușor. Sunt mulți oameni care suferă din chestia asta (…) oameni mari, de succes (…). Nu le-a spus nimeni niciodată că expresia muncește, că dacă muncești, o să ai nu este așa. Dacă tu ți-ai setat creierul că trebuie să muncești puțin și eficient, vei face asta. Dacă ți-ai setat creierul că trebuie să muncești mult ca să ai ceva în viață, ce crezi? O să muncești mult ca să ai ceva în viață. Orice iți setezi de mic copil, vei căra cu tine toată viața', a mai continuat artistul.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel