Marina Voica vrea să își deschidă un muzeu: "Alături va fi o cârciumioară, punem și vodcă..."

Data actualizării: | Data publicării:
Marina Voica, captură video Prima TV
Descriere foto: Marina Voica, captură video Prima TV

În ultima emisiune Exclusiv VIP, moderată de Cristi Brancu, invitată a fost Marina Voica, una dintre cele mai apreciate voci din România, cu o carieră de peste 60 de ani. A concertat pe cele mai importante scene din țară și din străinătate, a câștigat numeroase premii și a interpretat melodii care au devenit șlagăre nemuritoare. Artista a vorbit despre proiectele sale de viitor și despre câteva planuri de viață.

Întrebată despre piesa "Îmi duceam necazul meu", artista a precizat că "Vladimir Vysotsky a fost un mare bard, care a fost interzis în timp ce trăia, iar acum i s-a ridicat statuie. A fost însurat cu o actriță franceză, de origine rusă, pentru care a scris acest cântec, pe care eu l-am tradus. Sunt multe cuvinte grele de tradus, ca «necaz». «Necaz» e când ți s-a ars casa, când cineva foarte drag ți-a murit, deci n-ai ce să mai faci. Este vorba de un necaz mare de tot". 

Marina Voica, legendara solistă de muzică ușoară, pregătește un proiect ambițios la Câmpina: un muzeu dedicat carierei sale, o cârciumioară cu specific românesc numită "Marina Voica" și chiar și o vodcă cu același nume. "Ce persoane mai există care să fi cântat atât de mult? Poate 2-3: Margareta Pâslaru, Gică Petrescu. Am rămas foarte puțini și m-am gândit că, cu tot ce am în casă, cu premiile, cu lucrurile valoroase, pot să fac un adevărat muzeu. Am construit casa deja, terenul e la Câmpina, pot muta toate lucrurile acolo". 

Inspirația pentru muzeu a venit din dorința artistei de a valorifica bogata colecție de premii, costume de scenă și alte obiecte prețioase adunate de-a lungul carierei sale: "Nu trebuie să cumperi bilet acolo, iese o mică afacere. Muzeul va fi un pretext. Alături va fi o cârciumioară, numită Marina Voica, punem și vodcă, numită tot așa, apoi, pentru cine vrea să înnopteze, două camere — una jos și una sus, de lux. Pot să expun picturile mele. Eu cos singură. Sper să apuc zilele să inaugurez".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Deaconescu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel