Marina Almășan rupe tăcerea. Cum a ajuns vedeta să dea raportul în fața CNA: „A fost o emisiune satirică, eu așa am programat-o”

Data publicării:
Sursa foto: Marina Almășan, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Marina Almășan, Facebook

Marina Almășan a explicat cum a ajuns să dea raportul în fața CNA-ului. 

Emisiunea prezentată de Marina Almășan s-a ales cu somație publică pentru ediția din 25 martie. Vedeta a fost nevoită să dea explicații în fața CNA-ului. Mai exact, cei de la CNA s-au sesizat , după ce s-a difuzat pe post o melodie de-ale lui Daniel Iancu, ale căror versuri ar fi fost nepotrivite pentru public. 

„Gelu este-n prag de-nsurătoare./ Gelu vrea să ia o fată mare./ Merge prima dată la ASE, Însă bila tot acolo e!. / Gelu totuşi vrea o fată mare./ Alege-o gradiniţă la-ntâmplare./ Olguţa e cu alţi copii la joc, /Şi Gelu se gândeşte:- “Am noroc! “, sunt o parte din versurile cântate de Daniel Iancu.

Cum a ajuns vedeta să dea raportul în fața CNA

 Vedeta TVR a ajuns în fața membrilor Consiliului Național Audiovizual, după ce a fost difuzat cântecul folk „Olguța gelofila” a lui Daniel Iancu și o glumă pe care Marina Almășan a făcută referitoare la căsniciile din India. Marina Almășan este de părere că sesizarea a fost făcută chiar de cineva din TVR.

„A fost o sesizare venită din partea cuiva și se pare că e chiar cineva din TVR, dar, mă rog, chestiile astea se mai practică. E o practică să-i zic, așa, colegială, între ghilimele.

Melodia e una satirică, nicidecum una obscenă. Nu îmi stă în obișnuință, după 30 de ani de Televiziune Română, să vin cu chestiuni de natură sexuală. Știu exact ce merge la postul public și ce nu merge. A fost o emisiune satirică, eu așa am programat-o.

Ea a fost considerată ca fiind nepotrivită pentru postul public. De fapt, ăsta a fost mesajul acelei sesizări făcute de nu se știe cine, mă rog, eu știu cine a fost, dar nu vreau să comentez. Am obținut informația, cum să zic, neoficial. A fost o sesizare prin care se întreba cum e posibil ca TVR să difuzeze așa ceva?”, a declarat Marina Almășan pentru FANATIK.

„Până și fetițele de la grădiniță știu lucruri care n-ar trebui să fie cunoscute de copii”

Marina Almășan a încercat să le explice celor de la CNA toată situația și în ce context a fost difuzată această melodie. 

„La rugămintea mea, pentru că eu m-am întâlnit cu CNA, au fost foarte deschiși cei de la CNA. Au vizionat emisiunea fiind atenți la contextul în care s-a difuzat această melodie. Contextul era un dialog foarte educativ, pe care l-am avut cu medici, psihologi, cu părinți, cu elevi despre emanciparea copiilor din ziua de astăzi în materie de relații între sexe, despre lipsa educației sexuale în școli.

Deci a fost, din punctul meu de vedere, un demers educativ. Eu chiar mă încăpățânez să cred că suntem singura emisiune din România care mai dezbate așa ceva, unde participă și adulți, și adolescenți.

Pentru că e o emisiune de divertisment și trebuie să păstrez și să respect genul programului. Am creat această dezbatere difuzând această melodie satirică a lui Daniel Iancu, care nu e nicidecum un golan. E un părinte și un bunic responsabil.

Mesajul a fost cum că, iată, în zilele noastre, până și fetițele de la grădiniță deja știu lucruri care n-ar trebui neapărat să fie cunoscute de copii. Am dezbătut despre emanciparea foarte avansată, că internetul e cel care poartă vina”, a completat Marina Almășan, pentru FANATIK.

Postul a scăpat de amenda din partea CNA

„CNA a considerat că nu e cazul unei amenzi. Doar că, la insistențele doamnei Cristina Pocora, TVR a fost sancționat cu somația pentru nepotrivita difuzare a acestei melodii. 

E vorba despre un disclaimer pe care TVR 2 trebuie să îl dea pe post. Eu am explicat și pe pagina mea de Facebook ce stă în spatele acestei somații. Telespectatorul o să vadă doar că e o somație pentru emisiune și n-o să înțeleagă ce dracu’ a făcut aia acolo? Am explicat ca să înțeleagă lumea. Mi-aș dori să nu își imagineze că am făcut cine știe ce abatare. 

Probabil a trebuit să am această experiență, că prea au fost toți colegii mei sancționați și eu nu. În fine, eu o iau ca pe o experiență și un semnal de alarmă. Într-adevăr, trebuie să fiu mai atentă, că nu tot ce mi se pare mie normal li se va părea celorlalți. Asta e! O să fiu mai prudentă”, a încheiat Marina Almășan.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel