Marina Almășan: „Am avut niște războaie de dus, apoi niște trădări din partea unor oameni apropiați”. Cu ce dorință încheie anul 2023

Data publicării:
EXCLUSIV

Marina Almășan, prezentatoare TV și scriitoare, împărtășește cu cititorii Spectacola cele mai arzătoare dorințe de Crăciun. După un an „cu bune și cu rele”, vedeta face bilanțul binecuvântărilor și își amintește cu nostalgie de sărbătorile din copilărie. 

SPECTACOLA: Cum te găsim în acest final de an?

Marina Almășan: Mă găsiți pe micul ecran, pe Facebook, in bucătărie si oleacă si prin lume! Nu departe, pe lângă casă, căci sărbătorile le vreau acasă, lângă cei dragi. 

SPECTACOLA:  Cu ce te-a surprins 2023? Dacă ar fi să numești cea mai mare bucurie, dar și cea mai mare provocare din acest an, care ar fi acelea?

Marina Almășan: Am avut si bune și rele. Am publicat și lansat două cărți, am pus pe picioare un nou format  “RIVALII”, am organizat, alături de echipa mea și de cea a Teatrului “Constantin Tănase”, un super-show muzical, care va fi difuzat de TVR in seara de Revelion, am călătorit mult, dar am avut si niște provocări mai puțin plăcute : niște războaie de dus, apoi niște trădări din partea unor oameni  apropiați. Dar le-am depășit, deci pot spune că le-am încadrat și pe ele la victorii. Până la urmă și “ a scăpa” de niște prieteni falși, tot o victorie reprezintă, până la urmă! 

SPECTACOLA:  Cu ce gânduri, planuri și speranțe intri în noul an?

Marina Almășan: Cu dorința de a încheia și viitorul an în aceeași componență numerică a familiei. Cu dorința de  a avea sănătate - eu și ai mei dragi. Cu dorința de a-mi exercita, cu același entuziasm, profesia, fie că asta înseamnă noi emisiuni, noi evenimente sau noi cărți scoase pe piață. In fine, cu dorința de a călători - acesta fiind marele meu hobby, care îmi oferă nesfârșite bucurii și motive de scris.


SPECTACOLA:  Dacă ar fi să premiezi o persoană din viața ta, pentru anul care tocmai se încheie, care ar fi aceea și de ce?

Marina Almășan: Pe Victor, care a reușit sa-și configureze, alături de Ana lui, o nouă viață într-o nouă lume. Anul acesta a fost “examenul de maturitate” al fiului meu și mi-a demonstrat că “puiul mamei” - cum continui să îl alint eu, spre disperarea lui - este deja un bărbat matur, capabil să ia totul de la zero, să susțină o familie, să strălucească în domeniul său ( IT), să țină o casă,  să colinde lumea în vacanțe, așa cum a învățat de la mama lui. Victor merită cu prisosință “premiul anului”, cel puțin in sufletul meu de mamă.

 

SPECTACOLA: I-ai scris Moșului în acest an? Care ar fi cea mai arzătoare dorință a ta, în acest Crăciun?

Marina Almășan: Să crească vârsta de pensionare la 100 de ani! 

 

SPECTACOLA: Cum vei petrece sărbătorile? Care sunt tradițiile care nu lipsesc de la masa de Crăciun?

Marina Almășan: Voi culisa între casa mea și cea  copilăriei - unde locuiesc părinții mei. Îmi voi vizita prietenii și îi voi invita, la rându-mi, în jurul mesei mele de Crăciun. Mă voi plimba prin zăpadă ( sper să închei anul simetric, căci l-am început între zăpezile Laponiei! ) și voi scrie. Mult, frumos ( sper), la gura …șemineului și în preajma bradului. De pe masa de Crăciun nu lipsește, în principiu, niciodată nimic.  Nu că aș fi o excelentă gospodină, dar am foarte mulți…prieteni! Unii locuind în  zone… cu tradiții serioase de Crăciun!  

SPECTACOLA: Într-un scenariu perfect, cine ți-ai dori să fie alături de tine la masa de Crăciun?

Marina Almășan:  Copiii. Dar perfecțiunea nu există, nici măcar in materie de scenarii,  deci…și Victor și Marina iși vor petrece sărbătorile în noile lor “case”, urmând să vină “la mama” după Anul Nou.

 

SPECTACOLA: Cum arăta Crăciunul copilăriei, ce îți lipsește cel mai mult de atunci și ce ai păstrat și astăzi?

Marina Almășan:  Crăciunul copilăriei era mult mai modest, dar …mai aromat, parcă! Crăciun se numea Gerilă, tot moș era, dar cu sacul  mult mai …suplu. Era zăpadă multă pe-afară, patinele alternau cu sania, oamenii de zăpadă creșteau , in jurul blocului, precum ciupercile după ploaie. Părinții erau tineri - și asta era cea mai mare bucurie, pe care , pe atunci, n-o conștientizam . Grijile mele erau, pe atunci,  să nu fac amigdalită de la suptul țurțurilor, să-i scriu Moșului scrisori cat mai stufoase, după care să-l pândesc, în noaptea de Ajun. Mirosul portocalelor a fost înlocuit cu cel de “Tom Ford”, sacul Moșului - cu o plimbare prin Mall, derdelușul cu un city-break într-una din marile capitale ale lumii, și totuși….aș da oricât să mă întorc în Crăciunul copilăriei.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel