Marile iubiri ale lui Sergiu Nicolaescu. Regretul care l-a urmărit toată viața: „Mi-ar fi plăcut să am...”

Data actualizării: | Data publicării:
Sergiu Nicolaescu, captură video Youtube/ av24
Descriere foto: Sergiu Nicolaescu, captură video Youtube/ av24

Povestea de dragoste incredibilă a regizorului Sergiu Nicolaescu. Artistul a fost însoțit și de un regret mare în viață.

Se împlinesc zece ani de când a încetat din viață Sergiu Niculaescu. Reputatul regizor și actor român a creat zeci de opere care încă dăinuie și astăzi. Povestea sa este una lungă, nelipsită și de controverse, dar dacă vorbim despre capitolul artistic, Sergiu Nicolaescu a lăsat o adevărată comoară în spate. Fiind un bărbat carismatic, acesta nu a fost lipsit de atenția feminină. El a fost căsătorit de trei ori, dar, cu toate acestea, un mare regret l-a urmat prin viață.

Un plan sentimental de succes

În anii 1970-1980, în România erau cele trei figuri masculine care acopereau întreaga scenă: Sergiu Nicolaescu, Florin Piersic și Ion Dichiseanu. Regizorul nu s-a ferit din a arăta faptul că mereu i-au plăcut femeile tinere, după cum chiar a afirmat acesta. Dana Nicolaescu era cu 46 de ani mai tânără decât acesta. Ea i-a devenit soție când regizorul avea 66 de ani. Cu toate acestea, protagonistul a avut un mare regret de-a lungul vieții sale.

Deși a avut o carieră de succes, cu zeci de filme foarte bune, Sergiu Nicolaescu nu a lăsat deoparte viața sentimentală. Acest lucru ar fi fost și destul de greu, având în vedere faima care-l urmărea. Chiar el a mărturisit că nu s-a implicat foarte des sentimental:  „În privința numărului nu discut, dar pentru mine a fost un sport. Acum îmi pare rău”, spunea Nicolaescu, conform Viva.

A respectat toate femeile din viața lui

Totodată. Reputatul regizor a avut un comportament ce denotă respect față de toate femeile cu care a fost, chiar dacă pe unele le-a iubit mai mult sau mai puțin. Acesta a apreciat afecțiunea pe care o purtau divele pentru el.

„Le-am respectat pe toate femeile din viaţa mea, chiar dacă de iubit n-am iubit decât câteva. Le-am iubit pentru frumuseţea, misterul, independenţa lor, le-am iubit pentru că mă iubeau,  declara Nicolaescu, potrivit Viva.

De asemenea, femeia care i-a răpit inima regizorului pentru o bună vreme a fost Ileana Popovici, în vârstă de 76 de ani. Aceasta a fost cu protagonistul timp de opt ani și au împărțit scena. Cu toate acestea, nu s-au căsătorit niciodată.

Dana, pasiunea sa

Într-un episod al vieții sale, Sergiu Nicolaescu dezvăluia că nu ar putea avea o relație cu o femeie de 40 de ani. Vârsta este mult prea înaintată pentru placul său. „Îmi plac cele tinere, spunea el. Iată că, la 64 de ani, artistul a întâlnit-o pe Dana Nicolaescu. Până la aceasta, regizorul a fost căsătorit de două ori.

„Repeta rolul cu ea. Și acasă repeta rolul cu Dana. La „Supraviețuitorul” era tot timpul pe platou, chiar dacă nu era producția lor, ci era a Media Pro-ului. De exemplu, la „Ultimul corupt”, Dana venea la probele cu actorii, la probele de lucru, de costume, ne sfătuiam cu ea și ea și Sergiu. Avea foarte mare încredere în Dana. În ultima parte a vieții regreta că nu are un copil”, spunea Radu Corciova, scenograf, potrivit Viva.

Regretul regizorului

„Pentru mine n-a existat altceva în viaţă decât filmul. Am reuşit în film, n-am reuşit în viaţa personală”, spunea Sergiu Nicolaescu.

Regizorul regretă că nu a lăsat urmași în urma sa. Acesta ăși prezintă respectul față de cei care au putut să-și îmtemeieze o familie. Chiar el ar fi dorit cinci-șase copii.

„Mi-ar fi plăcut să am cinci-sase copii, mă rog… n-am avut… Am o mare admiraţie faţă de familiile care au făcut şi au crescut copii. Nu am căutat să mă realizez printr-o dragoste mare. Câti bărbati pot afirma că au întâlnit dragostea vieţii lor? Îndrăgosteala e una, iubirea, cu totul altceva. Iubirea nu-i distracţie şi nici voluptate, ci un angajament statornic şi o devotiune veşnică, a dezvăluit Sergiu Nicolaescu într-un interviu din 2002, conform Viva.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel