Marile festivaluri de muzică din România încep să-şi programeze ediţiile din 2021

Data publicării:
Aditya Chinchur, foto unplash
Descriere foto: Aditya Chinchur, foto unplash

Organizatorii de festivaluri încep să anunţe, după pauza impusă de pandemia de COVID-19, datele de desfăşurare pentru ediţiile din 2021.


Cei care şi-au achiziţionat abonamente sau bilete în 2020 şi au ales să le păstreze le pot folosi în 2021 sau, aşa cum este cazul UNTOLD şi Neversea, la una dintre următoarele trei ediţii. Fanii unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică din România, UNTOLD, sunt aşteptaţi la Cluj-Napoca, pentru cea de-a şasea ediţie a evenimentului, în perioada 5 - 8 august.

"În 2021, al şaselea capitol din povestea UNTOLD se va scrie în perioada 5 - 8 august, la Cluj-Napoca. Ediţia de anul viitor vine cu o nouă poveste magică UNTOLD care se va desfăşura, timp de patru zile şi patru nopţi, alături de cei mai mari artişti din întreaga lume, dar şi alături de cel mai minunat public pe care un festival şi-l poate dori. Un sentiment de nerăbdare îi încearcă atât pe fanii festivalului, cât şi pe artiştii care abia aşteaptă reîntâlnirea cu publicul din România", au anunţat organizatorii, potrivti Agerpres

Directorul de comunicare al UNTOLD, Edy Chereji, este optimist în privinţa realizării evenimentului şi apreciază că apariţia unui vaccin antiCOVID, precum şi dezvoltarea unor teste rapide vor permite desfăşurarea în condiţii normale a ediţiei din 2021.

Organizatorul festivalului a precizat că, pentru 2021, marea majoritate a artiştilor anunţaţi pentru 2020 nu au renunţat la concertele de la Cluj-Napoca, dar vor fi aduse şi nume noi care nu au mai fost până acum în România.

"Până să apară lockdown-ul şi pandemia noi apucasem să anunţăm aproximativ jumătate din line-up-ul pregătit şi pentru UNTOLD, aşa că Doamne ajută ca lucrurile să meargă în direcţia aia bună pe care ne-o dorim cu toţii şi fiţi convinşi că vor mai fi mulţi artişti de anunţat, deci line-up-ul încă nu este închis. Nu aş putea să spun acum vreun nume nou, pentru că asta face parte din frumuseţea festivalului şi fanii aşteaptă să le comunicăm noi. Noi tot timpul pregătim nişte campanii frumoase prin care le comunicăm şi le creştem bucuria de a veni la festival şi aşteptarea de a veni la festival şi anunţul de noi artişti face cumva parte din bucuria pregătirii festivalului şi ăsta e motivul pentru care nu dezvăluim nimic decât în momentul în care anunţăm în primul rând fanii festivalului şi apoi mergem mai departe în comunicarea cu toată lumea. Pot să spun de pe acum că vor fi şi anul viitor, în 2021, vor fi nume care vor veni în premieră în România", a declarat Edy Chereji, potrivit Agerpres.

El a precizat că peste 95% dintre posesorii de abonamente şi bilete pentru ediţia din 2020 şi-au transformat biletele şi abonamentele în varianta "Anytime Pass", care le asigură accesul la una dintre următoarele trei ediţii UNTOLD. Ceilalţi fani ai festivalului sunt aşteptaţi să se înregistreze pe site, pentru a primi informaţii despre momentul în care începe vânzarea tichetelor.

"Sunt 50.000 de abonamente vândute în 2020. În acest an încă nu am pus în vânzare pentru UNTOLD. Cei care vor să-şi cumpere un bilet intră pe untold.com, se înregistrează acolo şi vor fi anunţaţi de noi când vom pune în vânzare primele abonamente pentru UNTOLD. Deci, deocamdată, abonamente nu se vând pentru UNTOLD, se fac doar listele de înregistrare pentru ca oamenii să primească pe mail momentul în care vom da drumul la vânzări", a explicat Edy Chereji, potrivit Agerpres. 


"În acest an, pentru prima dată, fanii din întreaga lume au avut ocazia să aleagă data ediţiei festivalului de anul viitor. Aceştia au putut vota pe neversea.com data la care îşi doresc să aibă loc festivalul în 2021. Şi au ales, aşa că organizatorii au început pregătirile pentru cea de-a patra ediţie Neversea. A patra ediţie a festivalului va avea loc în perioada 8 - 11 iulie 2021", au anunţat organizatorii.

Edy Chereji, implicat şi în organizarea Neversea, a precizat că artiştii anunţaţi pentru 2020, în proporţie de 99% au informat că nu vor lipsi de la evenimentul care va avea loc în 2021 la malul mării.

"În cea mai mare parte discuţiile cu artiştii s-au focusat nu pe anularea show-urilor sau pe anularea show-ului, ci pe mutarea show-ului pentru 2021. Cumva asta a fost abordarea nu doar a noastră, ci la nivel internaţional. Toţi marii organizatori, toate show-urile mari din acest an nu au fost anulate, ci au fost reprogramate pentru 2021 şi atunci, da, în proporţie de 99% artiştii care au fost în acest an anunţaţi şi-au anunţat intenţia şi bucuria de a reveni oricând se va întâmpla festivalul. Sigur că, până anul viitor, mai pot să apară mici modificări care ţin şi de fluxul şi de activitatea pe care o au artiştii, dar, în mare parte, artiştii încă de atunci şi-au exprimat dorinţa de a veni la festival când va fi posibil", a declarat Chereji, potrivit AGERPRES.

Potrivit acestuia, cei care au cumpărat bilete sau abonamente pentru 2020 au avut posibilitatea să le transforme în "Anytime Pass", valabile la următoarele trei ediţii ale festivalului, 90% dintre fani mergând pe această variantă. La fel ca şi în cazul UNTOLD, cei care nu au încă tichete se pot înregistra pe neversea.com pentru a afla momentul în care vor fi puse în vânzare bilete şi abonamente pentru 2021.

* Electric Castle, programat să se desfăşoare în 2020 în perioada 15 - 19 iulie, a fost reprogramat pentru perioada 14 - 18 iulie 2021, pe domeniul Banffy din Bonţida, au anunţat organizatorii, pe pagina oficială a festivalului.

Ei au anunţat, de asemenea, şi primele trei nume care vor concerta la Bonţida - Twenty One Pilots, Gorrilaz şi Deftones.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel