Mariana Moculescu, dezvăluiri neașteptate, după ce fiica sa a fost ademenită să consume droguri, în trecut: „O mamă simte”. Ce spune psihologul Radu Leca

Data publicării:

Mariana Moculescu a vorbit despre perioada în care fiica sa a fost ademenită să consume droguri.

Mariana Moculescu recunoaște că este oripilată de tot ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, în rândul tinerilor, legat de consumul de substanțe interzise. Vedeta recunoaște că, în trecut, și fiica ei, Nidia, a fost ademenită în acest anturaj periculos. 

Mariana Moculescu, dezvăluiri neașteptate, după ce fiica sa a fost ademenită să consume droguri, în trecut

Mariana Moculescu este de părere că părinții trebuie să fie foarte atenți la copiii săi și să-i verifice mereu, pentru a vedea din ce anturaje fac parte. 

”Părinții trebuie să se transforme în spioni, în mai ceva ca bodyguardul lui Whitney Houston, să întrebe în stânga și în dreapta, să le verifice anturajul, colegii de școală. Copiii trebuie să îi știe de jupâni pe părinți, să știe care le sunt limitele. Dacă văd că sunt tratați cu nepăsare, de către cei din casă, ei se duc și-și bagă în venă, căci știu că nu îi ceartă nimeni. Dacă, tu, ca părinte, nu te-ai impus, dacă nu îi mai tai din bonusuri sau din bani, ei vor face ce vor dori! Lipsa de implicare a părinților înseamnă să îi scapi din mână. Eu cred că educația e ca un tango argentinian în trei”,a declarat Mariana Moculescu, pentru playtech.ro

Mariana Moculescu: „Am auzit că unele mame le cumpără copiilor droguri”

”Cum să nu știi? Păi, vine copilul acasă, nu mai e el. E pierdut în spațiu, o mamă își simte imediat copilul, după cum privește, cum se exprimă, cum gesticulează. Devine rău, nervos, pare că îl are pe dracu în el și tu zici că nu știai?

Păi, cum să știi, dacă stai să spargi semințe în fața televizorului, la telenovele? Am auzit că unele mame le cumpără copiilor droguri, ca să îi calmeze, căci intră în sevraj și fac foarte urât. Păi, nu mai bine îl duci la o clinică de dezintoxicare și anunți autoritățile, așa cum am făcut eu?

Asta face un părinte adevărat care vrea să-și salveze copilul din ghearele periculoșilor dealeri de droguri, care sunt tot mai mulți în România”, a mai spus vedeta pentru sursa menționată mai sus. 

Psihologul Radu Leca, sfaturi importante pentru părinți

”Observă, te rog, din poziția părintelui, că minorului îi este comod să discute cu tine și nu ezită în abordarea subiectului tabu ce face referire la droguri. Cine fumează și ce în jurul său? Cine prizează și ce anume clar în jurul său? Chiar dacă se presupune faptic și individual că educația părinților reprezintă cheia în prevenirea consumului de droguri, subliniez faptul că totalitatea campaniilor și a sesiunile Agenției Naționale Antidrog sunt extrem de utile.

Minorul se poate informa în legătură cu diversele tipuri de droguri si evident riscurile și efectele pe care acestea le pot avea asupra sănătății fizice și mentale, participând la prezentările ANA.

Dacă nu îi arăți copilului care sunt riscurile, nu te poți aștepta să înțeleagă pericolul. Nu uita, strada prezintă seductiv drogurile! Cel mai important pas făcut de dealeri este că au reușit să își creeze și în cadrul școlilor primare, clasele V-VIII, rețea de trafic și consum.

Asta înseamnă că sub puterea impresiei importanței găștii, copilul dumneavoastră este în pericol direct. Nu lăsa gașca să decidă viitorul copilului!”, a declarat Radu Leca, pentru sursa menționată mai sus. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel