Mariana Mihuț, declarație emoționantă despre Victor Rebengiuc: „Dragostea e benefică, vindecă, înnobilează”

Data publicării:

Mariana Mihuț, soția lui Victor Rebengiuc, a vorbit despre dragostea pe care i-o poartă soțului ei și despre cum și-a împărțit viața între scenă și familie. 

Mariana Mihuţ a mers în platoul emisiunii „Mic Dejun cu un Campion” , la 4 ani după ce soțul ei a povestit, în același platou, cum s-au cunoscut și cum s-a îndrăgostit de ea.

„În luna martie a anului 2018, când l-am avut invitat la „Mic Dejun cu un Campion” pe Victor Rebengiuc, m-a emoţionat o mărturisire ce n-aveam s-o uit. Cum a întâlnit-o, în 1964, pe platourile de filmare de la „Pădurea spânzuraţilor”, pe Mariana Mihuţ, o tânără şi promiţătoare absolventă de teatru”, povestește Ileana Ploscaru, producătoarea „Mic dejun cu un campion”. „Am zărit o fată atât de frumoasă şi, aveam să aflu, atât de talentată, încât m-am îndrăgostit iremediabil”, spunea marele actor. „S-au căsătorit repede, în 1965. Şi aşa începea povestea de viaţă a unuia dintre cele mai longevive cupluri de artişti. La finalul întâlnirii noastre de atunci am smuls promisiunea lui Victor Rebengiuc că va intermedia invitaţia ca Mariana Mihuţ să ne onoreze la o viitoare ediţie a emisiunii „Mic Dejun”, adaugă producătoarea.

Din motive personale, Mariana Mihuţ s-a retras pentru o vreme din viaţa publică, dar, cum o promisiune se onorează, anul acesta, la începutul lunii noiembrie a putut fi împreună cu Daniela Zeca Buzura, prezentatoarea „Mic dejun cu un campion”, într-o zi nu prea friguroasă pentru înregistrarea unei ediţii-cadou de Crăciun pentru publicul care urmăreşte emisiunea TVR 2 de peste şapte ani.

Iar gândul bun despre acest moment al anului s-a împlinit pentru că Mariana Mihuţ a mărturist cu vădită emoţie: „Da, mi-a plăcut şi îmi place Crăciunul pentru lumina, speranţa şi bucuria pe care le revarsă asupra lumii. Întotdeauna îmi fac rugăciunea de seară. De altfel, eu am fost botezată în ziua de Sf. Nicolae, într-o iarnă cu nămeţi cât casa...”

 

Binecunoscută pentru reţinerea cu care acordă interviuri, întâlnirea cu invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 18 decembrie, ora 10:00, la „Mic Dejun”, după o lungă absenţă, este cu adevărat un privilegiu.

 

 Astăzi, în dialog cu Daniela Zeca Buzura, intrăm în universul vieţii sale de familie şi de creaţie cu discreţie şi măsură, într-o confesiune emoţionantă.

 

Mariana Mihuț a pus actoria pe primul plan

 

„Întotdeauna pe primul plan a fost profesia”, mărturiseşte preţuita actriţă Mariana Mihuţ. Am admirat-o mulţi ani în spectacole de teatru şi televiziune, în filme memorabile, în recitaluri de poezie. Memoria Televiziunii Române tezaurizează momente unice în care a jucat în distribuţii de notorietate. La TVR3, în cadrul emisiunii „Poesis” aţi putut-o urmări de curând recitând, spre exemplu, „Sonetele” lui Shakespeare într-o montare regizorală de excepţie sau în faimoasa „Scrisoare pierdută”, regizată de Liviu Ciulei, unde juca alături de soţul său, Victor Rebengiuc.

Colegi pe scenă şi parteneri în viaţa civilă, cei doi nu s-au înfruntat niciodată. Amândoi, prezenţi în platoul emisiunii, la patru ani distanţă, şi-au mărturisit dragostea, preţuirea, admiraţia pentru performaţa celuilalt şi a lor împreună, bucuria dăruirii şi a echilibrului în cuplu, satisfacţiile profesionale şi personale ce le-au definit cu adevărat, existenţa. „Am avut parte de dragoste toată viaţa mea chiar şi în clipe de cumpănă sau, mai ales în momente dificile. Dragostea e benefică, vindecă, înnobilează. Victor e un soţ minunat, un tată şi un bunic grijuliu’’.

Iar momentul artistic cu care am vrut să ilustrăm atât de bine această simbioză creatoare este un decupaj din emisiunea „Antologia umorului românesc”, din 1995, în care Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc interpretau fabula „Corbul şi vulpea”, de Gheorghe Asachi.

Montările unor spectacole de referinţă sau a unor pelicule ce rămân în istoria cinematografiei de la noi în care Mariana Mihuţ a evoluat sub îndrumarea unor regizori de primă mână precum Liviu Ciulei sau Lucian Pintilie - ca să-i numim doar pe aceştia - înseamnă o adevărată şcoală de teatru sau film. Nu s-a risipit în proiecte conjuncturale. A încercat întotdeauna să evite ce era de evitat. Poate nu i-a reuşit întotdeauna dar, prezenţa ei în distribuţie cu siguranţă face diferenţa între un spectacol de succes sau o reprezentaţie oarecare. Cu un deosebit spirit autocritic, ea şi-a construit cariera cu răbdare, perseverenţă şi performanţă.

„Cel mai important lucru pe care l-am aflat de la această actriţă e că orice, pe scenă sau în viaţă se face cu dragoste. Cu dragoste pentru oameni, cu dragoste pentru artă, cu dragoste pentru familie”, scria regizoul Yuri Kordonsky despre Mariana Mihuţ.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel