Marian Olteanu, detalii din culisele serialului ”Clanul”. Ce sfaturi a primit de la actorul George Mihăiță / EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Marian Olteanu, unul dintre personajele principale din ”Clanul” a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre noul serial de pe Pro TV, care va începe din toamnă.

Marian Olteanu, actorul cunoscut din serialul ”Sacrificiul”, de pe Antena 1, revine pe micile ecrane din toamnă, într-o nouă producție realizată, de data aceasta,  de Pro TV. Tânărul a primit unul dintre rolurile principale din serialul ”Clanul” și, chiar dacă la început nu știa exact ce i se pregătește, a fost foarte surprins să afle că face parte din distribuția principală. În exclusivitate pentru Spectacola, Marian Olteanu ne-a povestit despre cum a ajuns să dea castingul pentru a-l interpreta pe David din ”Clanul”, dar și în ce ipostază îl va pune noul personaj.

„Am fost invitat la casting pentru acest rol de către Domnica Cârciumaru, casting care pentru mine s-a desfășurat în trei etape, ultima fiind definitorie. Trebuie să recunosc că în timpul casting-ului, eu nu știam detalii legate de personaj sau despre serial, prin urmare a fost o mare surpriză să aflu că David e unul dintre personajele principale ale serialului. Am fost speriat la început, dar încetul cu încetul, a început să-mi placă și abia după o lună de la începerea filmărilor, am început să mă bucur cu adevărat de lucrul la acest personaj.”, a declarat Marian Olteanu în exclusivitate pentru Spectacola.

Cum arată personajul lui Marian Olteanu din ”Clanul” 

Publicul îl va vedea pe Marian Olteanu într-o ipostază nouă, față de interpretările pe care le-a avut în trecut. Tânărul ni l-a descris pe David ca fiind un personaj destul de complex, care până și pentru el a reprezentat o provocare.

„David Pribeag e un mister, în primul rând, pentru el însuși, e foarte diferit de mine și asta reprezintă o provocare în a-l interpreta. E un tip care a copilărit pe străzi până când Bebe Măcelaru l-a adoptat, depășindu-și astfel această condiție ce nu-i oferea o perspectivă strălucită în viitor.

Sper ca publicul să empatizeze cu David, el fiind construit dintr-un carusel de emoții pe care le-am gândit și stabilit împreună cu Anghel Damian. Trebuie să recunosc, și eu sunt foarte curios de cum va ieși și de reacția publicului.”, ne-a mai spus acesta.

 

Cum este atmosfera de pe platourile de filmare

„Deși ritmul de lucru este destul de intens, atmosfera predominantă este extrem de relaxantă, formând astfel un contrast în ambientul filmărilor. Se vede și se simte că echipa PRO TV-ului e mai mult decât o echipă, pot să spun că e ca o familie și nu pot decât să mă bucur că fac parte din ea în acest proiect îndrăzneț.”, a mai spus actorul.

”Am primit mai multe sfaturi”

Chiar dacă are doar 29 de ani, Marian Olteanu a jucat până acum alături de actori de renume, de la care acesta a învățat diferite lecții, dar a primit și câteva sfaturi prețioase.

„Cred că am primit mai multe sfaturi indirecte lucrând împreună cu acești actori de renume. În primul rând, nu văd la ei un strop de oboseală, indiferent de ora la care filmăm și, în al doilea rând, textul este știut foarte bine astfel încât să poți fi liber în interpretare. 

L-am întrebat pe domnul Mihăiță dacă a jucat vreodată trecând printr-o perioadă mai urâtă a vieții lui și dacă asta l-a încurcat pe scenă sau pe film. Mi-a răspuns că da, a trecut prin astfel de momente și că atunci a jucat mai cu patos. Totuși nu aș vrea să divulg ce mi-a spus atunci pentru că e foarte personală informația; nu cred că s-ar supăra dacă aș face publică treaba asta, dar din respect pentru domnia sa, mă abțin.”, ne-a mărturisit el.

Poate te interesează și: Din ce a câștigat Codin Maticiuc cei mai mulți bani: ”Am cel mai vândut film din România”. Actorul plănuiește să producă un film cu Mihai Bendeac / EXCLUSIV

 

”La mine s-au legat lucrurile din timpul facultăți”

Marian Olteanu este unul dintre actorii din România care au cunoscut succesul de la o vârstă destul de fragedă. În spatele acestei reușite este extrem de multă muncă, dar și puțin noroc, recunoaște acesta.

”Am fost foarte norocos. Cum am terminat studiile, licența și master-ul, am primit un rol în Deșteptarea Primăverii la Teatrul Mic care mi-a adus nu doar un spectacol superb la care vă invit din toamnă, ci și angajarea în teatru. La mine s-au legat lucrurile din timpul facultății cumva, nu pot să spun că un rol mi l-a adus pe celălalt, dar muncind lumea află de tine și, pur și simplu, oamenii din breaslă văd în tine dorința, pasiunea, dedicarea cu care faci lucrurile. Eu simt că ăsta mi-e drumul. Când mi-am zis la 17-18 ani „Gata. Asta e!”, cu aceeași tărie pot să zic și azi că da, tot asta e.”, ne-a mai spus Marian Olteanu.

Marian Olteanu îi încurajează pe toți cei care se simt atrași de acest domeniu să nu se lase bătuți, dar, în același timp, să se înarmeze și cu răbdare, pentru că actoria nu este un domeniu atât de ușor de realizat în România.

„Pentru cei care simt cumva o chemare în zona asta e foarte bine să-și urmeze intuiția, să riște și să nu uite că o dată ce au început un demers în sensul ăsta, fiecare pas înainte contează. 

Da, e greu să fii actor în România, mai ales dacă nu ai unde să joci. Știu atâția actori  talentați care nu au o șansă de a se afirma în teatru și nu știu cum se poate remedia problema asta decât prin deschiderea mai multor spații culturale unde să se facă teatru independent și prin finanțarea mai multor filme la care să participe cât mai mulți actori.”, a continuat el.

Ce alte pasiuni mai are tânărul actor

„Sunt foarte pasionat de muzică, mă mai distrez cu o chitară, mai fac beatbox în anumite spectacole, știu să și mixez și pe cd-uri și pe vinyl, dar simt că mi-am conturat valențele astea într-un mediu în care să mă pot refugia.”, ne-a mai dezvăluit Marian Olteanu.

Mai mult, acesta ne-a dezvăluit și care este visul pe care și-ar dori să și-l îndeplineacsă pe viitor.

Nu am „cel mai mare vis”, am drumul ăsta pe care l-am ales și în 5 sau 10 ani sper să calc tot pe aici și să joc atât în teatru, cât și în film. Ar fi totuși un vis să ajung să joc într-o „capodoperă”. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel