Marian Drăgulescu, despre retragerea din cariera sportivă: “Dacă nu sunt numărul unul, nu prea mai există această motivație de a continua”

Data publicării:
Marian Drăgulescu, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, foto Kanal D
Descriere foto: Marian Drăgulescu, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, foto Kanal D

Marian Drăgulescu a vorbit la „40 de întrebări cu Denise Rifai” despre retragerea sa din cariera sportivă.

Marian Drăgulescu, unul dintre cei mai titrați sportivi ai României, cu un palmares impresionant de-a lungul carierei sale în gimnastică – nu mai puțin de 300 de medalii, 31 dintre ele fiind titluri obținute la marile competiții: 3 medalii la Olimpiade, 18 la  Europene și 109 medalii la Mondiale – a fost pus în fața tirului de întrebări menite să facă lumină în toate aspectele ce țin de cariera și viața personală, unele dintre acestea intens mediatizate. 

Gimnastul, în vârstă de 40 de ani, a facut o serie de dezvăluiri, precum și  declarații surprinzătoare despre retragerea sa definitivă din gimnastică, anul acesta fiind ultimul la care va mai reprezenta România în calitatea de sportiv. 

Da, mă voi retrage în 2021 din activitatea de performanță ca și sportiv. Da, știu că am zis da de mai multe ori, dar de data asta… Ultimii 3 ani au fost foarte grei. Este un consum foarte mare, fizic, psihic. Întotdeauana am revenit că sunt numărul unul. Dacă nu sunt numărul unul, nu prea mai există această motivație de a continua. (…) Organismul nu o să țină la infinit, mai ales la un nivel performant”, a spus Marian Drăgulescu la Kanal D, menționând că după Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul acesta, când își dorește aurul, își va înceta carieră sportivă.

Gimnastul a enumerat motivele care stau la baza acestei retrageri suprinzătoare, menționând totodată că își dorește să continue cariera de antrenorat.  

“Mă consider destul de în vârstă să mai continui mai mult decât mi-am propus. (…) Simt că nu mai am posibilitatea să fac atât de multe repetări, pe care mi le-aș dori. Din multe repetări obții și viteză de reacție și tehnică. Viteza de reacție mi- a încetinit. După o zi grea de antrenament mă resimt. Mai departe de anul acesta nu mă văd continuând cu sportul de performanță. Sper anul acesta să dau tot și după care, de ce nu, să continui cu carieră de antrenor”, a mai  spus Marian Drăgulescu în emisiunea lui Denise Rifai. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel