Maria Ploae, drumul spre o carieră de succes: Am avut parte de cei mai mari actori parteneri

Data publicării:
Captură video youtube/ De-a viata ascunselea
Descriere foto: Captură video youtube/ De-a viata ascunselea

Maria Ploae a vorbit despre actorie, cariera care a făcut-o atât de consacrată.

Maria Ploae este una dintre cele mai apreciate și cunoscute nume din cinematografia românească. Aceasta a fost invitata Irinei Păcurariu în cadrul emisiunii „Rețeaua de Idoli”, de pe TVR2, unde a filmat în propria locuință. Artista este extrem de pasionată de grădinărit, având grijă ca totul să fie pus la punct mereu. Mai mult, actrița trăiește în acea oază de liniște alături de partenerul ei de viață, regizorul Nicolae Mărgineanu.

„Pentru mine locul unde m-am născut, locul care ne leagă de lume, este foarte important. Gândul la locul acesta, la părinții mei, la tot ceea ce am făcut eu când eram copil, m-a hrănit.”, spune Maria Ploae.

Actrița a obținut mai multe premii onorifice

Maria Ploae se mândrește nu doar cu o carieră de succes, ci și cu o familie numeroasă. Aceasta are șase nepoți, care o fac întotdeauna să treacă mai repede peste momentele dificile. Totuși, revenind la actorie, meseria care a consacrat-o, Maria Ploae vorbește extrem de frumos despre colegii ei de scenă, care i-au devenit, în timp, și foarte buni prieteni.

Mai mult, Maria Ploae a fost decorată în 2002 cu Ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”. În anul 2020, aceasta a primit și Premiul de Excelență la TIFF.

„Am rămas cu aceeași dragoste și admirație față de actori pentru că au o viață deosebită. Dăruiesc mult, se consumă mult, sunt oameni deosebiți. Aceasta a fost și viața mea, am trăit lângă ei. Am avut parte, mai ales în film, de cei mai mari actori parteneri, asta îți îmbogățește viața, e foarte frumos”, a spus actrița în cadrul emisiunii „Rețeaua de Idoli”.

Maria Ploae și-a început cariera încă din facultate


Maria Ploae și-a început cariera încă din facultate, în anul 1974, când Sergiu Nicolaescu i-a oferit primul rol în cadrul filmului „Un comisar acuză”. Tot în același an, aceasta s-a remarcat în filmul „Frații Jderi”, iar apoi în „Toamna bobocilor” (1975) sau „Dumbrava minunată” (1980). Actrița a jucat, în total, în peste 40 de lungmetraje.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel