Poetul Mihai Eminescu ar putea fi deshumat din Cimitirul Bellu. Care este motivul acestei decizii

Data actualizării: | Data publicării:
Mihai Eminescu
Descriere foto: Mihai Eminescu

Preotul Bisericii „Sfinţii Mihail şi Gavril”, Valentin Tincu, din incinta Memorialului Ipoteşti, a propus recent deshumarea lui Mihai Eminescu din cimitirul Bellu din Bucureşti.

Ieri s-au împlinit 132 de la moartea marelui poet al României, Mihai Eminescu. Cu această ocazie, mai mulți preoți s-au aflat la Cimitirul Bellu pentru a ține o slujbă de pomenire în memoria sa. 

Preotul Bisericii „Sfinţii Mihail şi Gavril”, Valentin Tincu, din incinta Memorialului Ipoteşti, a propus recent deshumarea lui Mihai Eminescu din cimitirul Bellu din Bucureşti, spunând că înhumarea poetului în cimitirul din spatele bisericuţei familiei Eminovici ar fi mai potrivită pentru Mihai Eminescu.

Reprezentantul bisericii a mărturisit că Mihai Eminescu ar trebui să se odihnească alături de părinţii săi, dar şi de doi dintre fraţi în cimitirul din incinta Memorialului Ipoteşti, părăsind cimitirul Bellu.

„Poate Bunul Dumnezeu va rândui, după planul nostru mai vechi, ca şi Eminescu să vină aici, să odihnească somnul de veci. Cum va rândui Bunul Dumnezeu şi cum va vrea, sunt convins, şi poetul…

Nu se simte rău nici acolo, într-o galerie de oameni de cultură, dar cred că i-ar fi drag aici la Ipoteşti să odihnească şi să asculte mereu clopotul bisericii, susurul izvorului, cântecul plopului, al teiului plantat aici de pe vremea lui”, a afirmat Tincu, potrivit impact.ro

„Eu aşa consider că acesta este locul lui. Cum e Ştefan la Putna, cum e Shakespeare la Stratford-upon-Avon. Eu cred că el ar trebui să fie aici şi chiar în biserică. Dacă Shakespeare stă în biserică … S

hakespeare nu are o biserică construită în cinstea lui. Eminescu are. Iorga a făcut biserica asta în amintirea lui, în cinstea lui. Plus că e biserica familiei”, a concluzionat preotul din Ipoteşti, potrivit sursei citate.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel