Maradona e nemuritor. Unde va apărea chipul marelui fotbalist

Data publicării:
Diego Armando Maradona. Foto Agerpres.
Descriere foto: Diego Armando Maradona. Foto Agerpres.

Propunere inedită a unei senatoare din Argentina după decesul cunoscutului Diego Armando Maradona, cel mai mare fotbalist din istorie în viziunea multora.

O senatoare din Argentina a propus ca imaginea lui Diego Maradona să apară pe bancnote şi a înaintat luni Congresului un proiect pentru ca fostul star al fotbalului - şi poate chiar o reprezentare a celebrei sale "Mâini a lui Dumnezeu" - să apară pe hârtiile în valoare de 1.000 de pesos.

Bancnota, care valora circa 12,27 dolari la cursul de schimb de luni, ar urma să prezinte chipul lui Maradona pe o parte şi imaginea unuia dintre cele mai celebre goluri ale sale pe cealaltă, a afirmat senatoarea Norma Durango, iniţiatoarea acestui proiect.

"Ideea nu este doar de a aduce un omagiu celui mai important idol al nostru, dar şi de a ne gândi la chestiunea economică. Noi considerăm că atunci când turiştii vor veni aici, vor dori să plece către casă luând cu ei un 'Maradona''', a explicat Durango.

Diego Maradona, care a încetat din viaţă luna trecută, la vârsta de 60 ani, a marcat două dintre cele mai faimoase goluri ale sale în meciul cu Anglia, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 1986 (2-1). La primul dintre ele, el a introdus mingea cu mâna în poarta goalkeeper-ului Peter Shilton, afirmând ulterior că a fost vorba de "Mâna lui Dumnezeu". Cel de-al doilea gol, considerat unul dintre cele mai frumoase din istoria fotbalului, a venit după o acţiune personală a lui Maradona, care a driblat tot ceea ce i-a ieşit în cale, înainte de a-l învinge din nou pe Shilton.

Unii argentinieni critică însă dorinţa de includere pe o hârtie oficială a guvernului a golului marcat cu mâna de Maradona, considerând că ar fi ca şi cum autorităţile ar aproba o ilegalitate.

Senatoarea din provincia La Pampa a indicat că decizia finală va fi luat de legislatori, care trebuie să studieze propunerea sa la începutul anului viitor, potrivit Agerpres.

Actuala bancnotă de 1.000 de pesos are imprimată pe ea imaginea unei păsări-olar (Rufous hornero), pasărea naţională din Argentina, potrivit Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel