Mara Bănică, sfâșiată de durere, după moartea tatălui ei: „Eu conștientizam că este foarte grav și că nu va trăi”

Data publicării:
Mara Bănică, captură video PRO TV.
Descriere foto: Mara Bănică, captură video PRO TV.

Mara Bănică a vorbit despre moartea tatălui ei.

Mara Bănică și-a pierdut tatăl, în urmă cu două săptămâni. Tatăl jurnalistei s-a stins din viață în urma unei pneumonii despre care vedeta spune că ar fi putut fi evitată dacă acesta s-ar fi tratat post Covid.

„A murit dintr-o banală pneumonie în 2022 și îi rog pe toți cei de acasă să-i convingă să facă acea radiografie la plămâni dacă au făcut COVID. Tata nu a mers, mama a mers. Rămâne o pojghiță pe plămâni la unii oameni și trebuie îndepărtată simplu, cu un tratament, dacă nu știi de ea la prima răceală riști să mori de bronhopneumonie. Asta a pățit tata. A avut COVID de două ori, a doua oară a dus-o pe picioare, prima dată a fost mai greu. A răcit, spunea că l-a tras curentul, că îl doare intercostal, i-am dus pastile de dureri, se ridica, a scos și câinele. Până într-o zi când mama mi-a spus că nu s-a putut îmbrăca și că a chemat ambulanța. Erau deja două ambulanțe la noi acasă, respira 75% și a ajuns la spital. A ajuns direct la ATI, intubat. 

Doctorii de acolo nu ne-au ascuns nimic. Era a doua chestiune, cum îi spun mamei, că toate sunt la tine pe umeri. Nu i-am ascuns nimic, eu conștientizam că este foarte grav și că nu va trăi. Dacă am fi știut că are pneumonie, dacă ar fi avut simptome”, a mărturisit Mara la emisiunea La Măruță, de la PRO TV.


Tatăl Marei Bănică, diagnosticat cu cancer

Tatăl vedete a fost diagnosticat cu cancer, chiar în ziua în care aceasta a aflat că este însărcinată. Vedeta își dorea pe atunci extrem de mult un copil, chiar dacă relația cu tatăl său nu a rezistat în timp, însă nu s-a putut bucura de această veste la maximum, pentru că i-a fost umbrită de diagnosticul crunt pe care-l primea părintele său. 

„A avut multe cumpene la viața lui, a avut un cancer foarte avansat și a scăpat. A avut un cancer la vezică în stadiul IV, grav, nu a făcut o zi de citostatice. Înainte de ultima operație, pe pat, tot încerca să-și ceară iertare, să-mi spună niște lucruri, acum 12 ani, eram însărcinată cu Dima în trei luni. Eu simțeam că vrea să facă un moment din ăsta și îi ziceam să mă lase în pace, că ne revedem și mi-a spus așa: << Îmi cer iertare pentru că atunci când ți-am dezvoltat dragostea pentru cărți, pentru literatură, am uitat să-ți spun că poveștile din cărți sunt ficțiune>>. Sunt multe lucruri pe care tata mi le-a întipărit în minte și sper să mi le pot aminti pe toate, să le pot spune și eu copiilor mei”, a mai dezvăluit vedeta.


Vedeta spune că simte zilnic prezența tatălui ei


„Tata, din punctul meu de vedere, nu a dispărut, tata e cu mine, cu mama cu copiii. A fost un om atât de iubit, atâta lume a venit la înmormântare și la slujbă. Am fost liniștită când am văzut că a văzut atâtea coroane, zici că a fost artist. Este incredibil câți oameni au putut să vină. Cele mai triste momente au fost la slujba de înmormântare, la stâlpi sau când a venit feciorul meu, el a fost crescut de tata. Tata a murit cu 4 zile înainte de ziua mea și cu o săptămână înainte de ziua lui. 8 ani l-a dus dimineață de dimineață la grădiniță, iar copilul meu e sensibil, și-a adorat bunicii și a avut un bunic fabulos și a suferit mult. E greu să vezi un copil cum zguduie de plâns. Eu îl simt pe tata, nu pot să mă uit la imagini cu el sau la filmări(...) Îmi pare rău că asta mică a mea nu a apucat să-l cunoască pe bunicul și cum zicea tata despre Dima: <<Dacă știam că o să-mi iubesc atât de mult nepoții, îi făceam mai întâi pe ei>>”, a încheiat jurnalista, potrivit Wowbiz.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel