Mâncatul cu poftă îngrașă mai tare. Mihaela Bilic, avertisment: „Acest comportament vine cu tendința de kilograme în plus”

Data publicării:

Mihaela Bilic a dezvăluit de ce anumite persoane sunt mereu slabe, în timp ce altele au tendințe de îngrășare.

Încă din copilărie, mulți dintre noi auzim adesea faptul că mâncatul cu poftă îngrașă mai tare, decât dacă am savura delicatesele normal, înghițitură cu înghițitură. Chiar dacă aceasta a rămas mult timp la nivel de zicală, Mihaela Bilic spune că este cât se poate de adevărată. Astfel, persoanele care iubesc mâncarea pot vedea destul de des efecte asupra siluetei, întrucât există, fără doar și poate, tendințe de îngrășare, în cazul lor, anunță medicul nutriționist.

„Mâncatul cu poftă îngrașă mai tare? De mică am fost o mâncăcioasă și o pofticioasă, iar cei care au stat cu mine la masă m-au acuzat mereu că îi molipsesc și îi ispitesc, în loc să-i temperez din mâncat. Nu cred că fac lucrul ăsta intenționat, eu iubesc mâncarea! Am văzut același drag de mâncare la mulți oameni cărora le râd ochii și li se luminează fața când descoperă ceva bun. Coincidență sau nu, acest tip de comportament vine la pachet cu tendința de îngrășare și kilograme în plus. Când îți place mâncarea se vede și în gesturi și pe cântar! La fel de evident este și când n-o iubești.”, spune Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

VEZI și: Patru greșeli comune pe care le faci la micul dejun și care duc la creșterea în greutatea. Experții trag un semnal de alarmă

„Sunt sigură că mâncatul cu poftă îngrașă mai tare”

Astfel, persoanele cu problemele de sănătate pot fi extrem de ușor de diferențiat de cele sănătoase, care adoră să mănânce, spune Mihaela Bilic. În timp ce primele sunt constant slabe și palide, cele din urmă au mereu un apetit ridicat și poate chiar și câteva kilograme în plus pe cântar.

„La Semiologie în Facultatea de medicină am învățat să diagnosticăm bolnavii cu ulcer și gastrită după felul în care arătau: fața palidă și îndurerată, cu o expresie de suferință, spatele încovoiat și umerii aduși în față, “chirciți” din cauza durerii. Cat despre pofta cu care mănâncă nu e nimic de spus, mai degrabă îți pierzi apetitul văzându-i. O astfel de persoană, căreia fiecare gură de mâncare îi provoacă suferință, nu va fi niciodată grasă! Atunci cum rămâne cu teoria termodinamică, cu calculul de calorii și metabolizarea grăsimilor/carbohidraților? Cum e posibil ca aceeași felie de pâine cu unt să îngrașe dacă o mănânci cu poftă, sau să slăbească când o înghiți cu noduri?

Practica așa ne arată: alimentele grase și făinoasele sunt cel mai bine tolerate în ulcer și gastrite. Și constatăm uimiți că ele nu îngrașă în acest context special și dureros deopotrivă! Problema e că nu poți mima frica de mâncare și lipsa de apetit. Iar metabolismul probabil știe când mănânci cu plăcere și când nu, așa că se comportă diferit. Eu aș zice că e nedrept ca cei cu boli de stomac să fie din ce în ce mai slabi, în timp ce mâncăcioși sâ se îngrașe doar când văd mâncarea. Doar că Natura funcționează după alte reguli, iar zicala “gras și sănătos” se dovedește a fi adevărată. Nu întâmplător oamenii te întreabă dacă nu cumva ești bolnav atunci când ai slăbit prea mult. Deci singura consolare care ne mai rămâne pentru kilogramele în plus pe cântar, e că “plesnim de sănătate”! Și da, chiar dacă nu are logică, sunt sigură că mâncatul cu poftă îngrașă mai tare.”, a continuat aceasta.

Citește și: Trei reguli simple care te ajută să slăbești rapid și eficient. Carmen Brumă: „Vei avea o digestie mai bună și te vei sătura cu mai puțină mâncare



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel