Majoritatea numelor mari din moda americană nu vor fi participa la New York Fashion Week

Data publicării:
News York Fashion, sursa pixabay/ autor Bernadette V
Descriere foto: News York Fashion, sursa pixabay/ autor Bernadette V

Majoritatea caselor de modă care participă de obicei la Săptămâna Modei de la New York vor absenta la ediţia din acest an a evenimentului, organizată pe durata a patru zile între 14 şi 17 februarie, întrucât unele au ales alte date din afara calendarului tradiţional, iar altele nu au făcut deocamdată anunţuri despre momentele în care îşi vor prezenta noile colecţii.

Dintre marile nume din moda americană, doar Tom Ford va fi prezent la New York, iar show-ul său este programat în seara de închidere a evenimentului, pe 17 februarie, potrivit calendarului oficial publicat joi de Sindicatul american al modei (CFDA), al cărui preşedinte este chiar Tom Ford, un creator de origine texană.

Spre deosebire de Săptămâna Modei de la Paris, supusă unei interdicţii ce vizează organizarea de evenimente cu participare publică, New York-ul are posibilitatea de a propune defilări şi chiar prezentări, însă CFDA i-a sfătuit pe membrii săi să opteze pentru parade în format virtual.

Totuşi, câţiva creatori americani, precum Jason Wu şi Rebecca Minkoff, au ţinut să îşi prezinte noile colecţii în faţa publicului, cu un număr restrâns de spectatori, pe 14 februarie, respectiv pe 16 februarie.

CFDA a publicat un "calendar al noilor colecţii americane", care reuneşte ansamblul designerilor stabiliţi în Statele Unite, deşi unii dintre ei au ales să îşi prezinte creaţiile după data de 17 februarie, inclusiv în alte ţări.

În afara celor patru zile oficiale ale evenimentului New York Fashion Week se regăsesc Carolina Herrera (22 februarie), Coach (23 februarie) şi Oscar de la Renta (2 martie).

Pentru moment, absentează complet din calendarul evenimentelor anunţate nume sonore ale modei americane, precum Ralph Lauren, Michael Kors, Marc Jacobs, Tommy Hilfinger, Pyer Moos şi Tory Burch, care, de obicei, alcătuiesc momentele cele mai importante ale săptămânii newyorkeze.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt de la Michael Kors a dezvăluit că această casă de modă nu a stabilit deocamdată modul şi momentul în care îşi va prezenta viitoarea colecţie de toamnă, potrivit Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel