Major, unul dintre cei doi câini ai preşedintelui american Joe Biden, a revenit la Casa Albă

Data publicării:
Joe Biden, sursa foto Casa Alba
Descriere foto: Joe Biden, sursa foto Casa Alba

Major, unul dintre cei doi ciobăneşti germani ai preşedintelui american Joe Biden, a revenit la Casa Albă după "un incident care a implicat o muşcătură".

Major, în vârstă de trei ani, şi celălalt câine de companie al soţilor Biden - Champ, în vârstă de 12 ani - au fost trimişi la reşedinţa pe care cuplul prezidenţial american o deţine în statul Delaware, după un incident produs luna trecută.

La reşedinţa din Delaware, Major a urmat un curs suplimentar de dresaj.

"Da, ambii câini se află acum la Casa Albă", a confirmat o purtătoare de cuvânt a preşedinţiei americane pentru revista People, după apariţia în presa americană, marţi, a unor fotografii care îl arătau pe Major în timp ce era plimbat de un dresor pe peluza Casei Albe.


Major şi Champ au fost relocaţi temporar în Delaware la începutul acestei luni după ce postul CNN a publicat un articol despre incidentul în care a fost implicat Major.

Potrivit CNN, Major a prezentat comportamente agresive, sărind, lătrând şi atacând personalul şi agenţii de securitate de la Casa Albă.

Săptămâna trecută, preşedintele Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a declarat în faţa jurnalistului George Stephanopoulous de la ABC News că "Major nu a muşcat cu adevărat pe cineva, iar muşcătura nu a penetrat pielea" persoanei atacate.

Champ şi Major au devenit adevărate celebrităţi - cel puţin pe reţelele de socializare - din momentul în care au ajuns la Casa Albă, după o absenţă de patru ani a animalelor de companie în reşedinţa oficială a preşedinţilor americani pe durata mandatului lui Donald Trump, notează Agerpres.


Presa americană afirmă, totodată, că Major este primul câine salvat dintr-un adăpost pentru animale care a ajuns să locuiască la Casa Albă. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel