Maica Antonia din Elveția, cea mai simplă rugăciune: Trebuie să o rostești în fiecare zi. Atunci ești aproape de Dumnezeu / video

Data actualizării: | Data publicării:
Maica Antonia din Elveția, captură video YouTube, "Altceva", cu Adrian Artene
Descriere foto: Maica Antonia din Elveția, captură video YouTube, "Altceva", cu Adrian Artene

Maica Antonia, călugărița din Elveția cu o înțelegere profundă a vieții spirituale, ne îndeamnă să abordăm practica rugăciunii în fiecare zi. 

În căutarea echilibrului și liniștii interioare, mulți dintre noi trecem prin diferite încercări căutând modalități de a coborî din minte în inimă în cadrul rugăciunii. Maica Antonia ne îndeamnă să ne rugăm în fiecare zi, explicând care ar fi modalitatea care ne apropie cel mai mult de Dumnezeu.

"Rugăciunea, când ajunge să locuiască în inimă, atunci suntem aproape de Dumnezeu. Lui Dumnezeu trebuie să îi vorbim cât mai simplu, ca un copil. Copilul, când are o problemă, vine, plânge, strigă și spune ce are. El nu face o introducere, un cuprins și o încheiere. El spune direct Doamne, ajută-mă... El își varsă inima", a spus Maica Antonia. 

Maica subliniază importanța simplificării în exprimarea noastră către divinitate.

"Copilul vine de obicei la mamă și spune m-am lovit. Cea mai simplă formă de rugăciune este rugăciunea directă, când îi spunem Domnului durerea noastră, și, desigur, chemarea neîncetată a numelui lui Dumnezeu: Doamne, miluiește-mă. Rugăciunea asta cuprinde totul, pentru că noi uneori cerem lucruri care nu ne sunt de folos, adică ne rugăm cu cuvintele noastre și spunem Doamne, dă-mi aia, dar poate lucrul ăla nu ne e de folos și Dumnezeu nu ni-l dă, dar spunând Doamne, miluiește-mă, asta le cuprinde pe toate. Cu cât e mai scurtă rugăciunea, cu atât mintea e mai adunată", a spus aceasta. 

Aceasta ne încurajează să ne apropiem de Maica Domnului în rugăciune, subliniind că Fecioara Maria este mijlocitoarea noastră și către ea putem alerga cu încredere, cerându-i ajutorul în orice moment. "Maica Domnului este în mijlocul nostru. Ea este cea care ne-a călăuzit, care ne-a adus aici, și către ea mergem mereu cerându-i ajutorul, la fel cum avem rugăciunea Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă. Avem o rugăciune scurtă pentru aceasta, Preasfântă născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pre noi. La Maica Domnului putem avea mai multă îndrăzneală decât la Mântuitorul pentru că alergăm la ea ca la o mamă: ea e ajutătoarea noastră, mijlocitoarea noastră, nimeni nu ne este mai apropiată dintre sfinți decât Maica Domnului", a adăugat aceasta. 

Maica Antonia ne îndeamnă să înțelegem că adevărata iubire este cea care se dăruiește necondiționat: "Adevărata iubire e cea care se dăruiește. Noi nu cerem ceva în schimb, și asta ne învață Maica Domnului: ascultare și dragoste necondiționată". 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Deaconescu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel