Maia Morgenstern, despre momentele dificile prin care a trecut după ce a interpretat-o pe Fecioara Maria, în filmul „Patimile lui Hristos”: „Am fost scuipată și zgâriată”

Data actualizării: | Data publicării:
Maia Morgenstern, sursa foto Facebook
Descriere foto: Maia Morgenstern, sursa foto Facebook

Maia Morgenstern și-a deschis sufletul și a vorbit despre momentele de coșmar prin care a trecut  după  ce a interpretat-o pe Fecioara Maria, în filmul „Patimile lui Hristos”.

Invitată la podcastul lui Mihai Morar, Maia Morgenstern și-a deschis sufletul și a vorbit despre prejudecățile cu care s-a confruntat din cauza faptului că este evreică. Marea actriță a povestit că a fost jignită din cauza faptului că a interpretat un personaj simbolic pentru creștinism, deși ea este evreică. 

„Sunt bântuită de emoții și așa va fi, depind de percepția și de acceptarea celorlalți. Și-atunci ce am eu de făcut? Să mă pregătesc. Frica mi-a arătat care sunt zonele sensibile, vulnerabile, nepregătite, unde trebuie insistat, după părerea mea. Așa aș face eu, așa mi-a fost mie bine, așa m-am simțit apărată, pregătită, respectând pe cei care vin în fața mea. A fost complicat, am fost și agresată la propriu, și fizic, și scuipată, și zgâriată. Eu cred ca au fost furtuni, nedreptăți, lucruri, care m-au durut la fel de tare, poate mai mult”, a spus Maia Morgenstern.

 

Maia Morgenstern, ameninţată cu moartea

 

Maia Morgerstern  a primit un e-mail prin care era amenințată cu moartea. Nu este prima oară când actrița este victima unor replici rasiste. Dar nimeni nu s-ar fi gândit că se va ajunge până aici. Mesajul primit de actriță conținea cuvinte tulburătoare. Maia Morgerstern a făcut public mesajul de amenințare chiar pe pagina ei de Facebook. 


"Iată ce primesc de sărbătoarea de Pesach (mare sărbătoare religioasă evreiască- n.r.). Cu ocazia Zilei Teatrului”, a scris faimoasa actriță chiar în dreptul imaginilor cu mesajul de amenințare. 


„Sunteţi o adunătură de proşti şi am vrut să vă anunţ că intenţionez să o omor pe nenorocita aia de Maia Morgenstern pentru că a îndrăznit să vorbească împotriva prietenului meu, pentru că a stârnit ceva. Tipa asta nenorocită, târfa asta a avut tupeul să vorbească împotriva prietenului meu, ey? O să-ţi spun că această jidancă are zilele ei numărate. În numele prietenului meu, vă pot promite că intenţionez să-i dau foc teatrului vostru idiot de idiş, violând-o pe fiica lui Morgenstern, Calabria, omorând fiecare actor din această gaură murdară de şobolani; omorându-vă pe fiecare dintre voi, pentru că aţi făcut atâta tam-tam despre ce i-a spus prietenului meu”, se arată în mesajul primit de actriţă și semnat de „Andrei Illarie”,  „Din partea partidului AUR”. 

Președintele AUR, George Simion, a condamnat amenințările primite de actrița Maia Morgenstern și le-a numit "un atac degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni". Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel