Maestrul Ion Dichiseanu, înmormântat în onoruri militare. Gestul sfâșietor al fostei sale soții. Simona Florescu, un ultim dar pentru marele actor

Data actualizării: | Data publicării:

Maestrul Ion Dichiseanu a fost înmormântat astăzi la Cimitrul Bellu din București, pe Aleea Artiștilor. Zeci de oameni l-au condus pe marele actor pe ultimul său drum, în ropote de aplauze și cu un covor de petale de trandafiri. Sfășiată de durere, Simona Florescu, fosta soție a marelui actor, și-a luat rămas bun de la marea ei iubire. 

Zeci de oameni și-au luat astăzi rămas bun de la marele actor Ion Dichiseanu, care s-a stins din viață joi, 20 mai. 


 Artistul a fost înmormântat în onoruri militare, el fiind decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul "Serviciul Credincios" în grad de ofițer.

Potrivit Antena 3, sicriul cu trupul neînsuflețit a fost luat la ora 10:00 din foaierul Teatrului Nottara, iar la ora 12:00, cortegiul funerar a ajuns la Cimitirul Bellu din Capitală, unde marele actor a fost înmormântat în onoruri militare, pe Aleea Artiștilor, lângă mormântul Ionelei Prodan. Un cor de preoți au oficializat slujba regretatului actor.

Maestrul a fost înmormântat în sicriu alb, în haine albe, iar mașina mortuară a fost condusă de o femeie. Aceasta fiind dorința maestrului Ion Dichiseanu. 

Sicriul marelui actor a fost acoperit cu drapelul tricolor iar pe cruce a fost înfăşurat un fular al echipei Rapid Bucureşti.

Simona Florescu, fosta soție a maestrului Dichiseanu, a fost îmbrăcată în alb, așa cum și-a dorit marele actor.

 

În semn de adio, fosta soție i-a dărut maestrului o eșasfă violet, pe care a aruncat-o deasupra sicriului în care acesta își va dormi somnul de veci, de observă în imaginile transmise de Antena 3. 

 

 

Fiica marelui artist, îngenuncheată de durere


Ioana Dichiseanu, fiica marelui artist, i-a adus un ultim omagiu acestuia. Pe coroana de flori adusă de Ioana la înmormântare, stă scris un mesaj sfâșietor. 

„Cel mai bun tătic, soț și bunic din lume. Familia”, scrie pe panglica de pe coroana lui Ion Dichiseanu, adusă de fiica lui, Ioana. 

Mai multe personalități au venit să își ia rămas bun de la regretatul actor

 

Potrivit Agerpres, printre zecile de admiratori prezenţi la înmormântarea lui Ion Dichiseanu s-au numărat şi omul de afaceri Viorel Păunescu, Aurel Pădureanu, soţul Corneliei Catanga, sau patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali.

Omagii i-au mai fost aduse lui Ion Dichiseanu, cât a fost depus în foaierul Teatrului Nottara, de actorii Valentin Teodosiu, Eugen Cristea, Tudorel Filimon, Răzvan Bănică, fosta gimnastă Sandra Izbaşa, cântăreţul Paul Surugiu - Fuego.

Tot la Teatrul Nottara i-a adus un ultim omagiu şi galeria echipei de fotbal Rapid Bucureşti. Suporterii au venit cu o coroană de flori pe care era scris mesajul "Regrete eterne. Liga suporterilor Rapid".

Maşina mortuară cu care a fost adus la Cimitirul Bellu trupul neînsufleţit al actorului Ion Dichiseanu a fost condusă de o femeie, aceasta fiind una dintre dorinţele lui Ion Dichiseanu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel