Maestrul Ioan Cobâlă, internat în stare gravă la spital. Medicii sunt rezervați în privința stării sale de sănătate

Data publicării:
Ioan Cobâlă, sursa facebook
Descriere foto: Ioan Cobâlă, sursa facebook

Maestrul Ioan Cobâlă a ajuns de urgență la spital, în stare gravă. 

Marele artist Ioan Cobâlă a intrat în comă după un stop cardio respirator în timp ce era invitat la un eveniment.  Acesta a fost director si dirijor al Orchestrei Rapsozii Botoșanilor până în 2013, când s-a pensionat. Artistul nu a putut sta prea mult timp departe de scenă, motiv pentru care s-a întors  în calitate de dirijor și conducător artistic la același ansamblu.

Sâmbătă, în timp ce se afla la un eveniment, maestrul Ioan Cobâlă  a picat din picioare, suferind un stop cardio-respirator. A fost dus de urgență la spital, unde este internat pe secția ATI, intubat și ventilat iar medicii sunt rezervați în privința stării sale de sănătate.

„S-a aplicat imediat protocolul de urgenţă în astfel de situaţii, cu medicaţie specifică. Din fericire, am reuşit să restabilim pulsul cardiac repede, ceea ce înseamnă că privarea de oxigen la creier a fost de scurtă durată. Când am sosit la faţa locului cei prezenţi încercau manevre de masaj cardiac, iar acele compresii se poate să fi ajutat. A fost intubat, ulterior supus mai multor investigaţii şi transferat pe secţia ATI. Starea lui este una critică, din păcate, cu un prognostic foarte rezervat”, a spus medicul primar în medicină de urgenţă Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD, pentru Monitorul de Botoșani.

 

Dan Doboș, managerul Orchestrei Rapsozii Botoșanilor a povestit  pentru Star Popular cum a decurs întâlnirea cu marele maestru, chiar cu o zi înainte de acest eveniment trist.

”Vineri dimineață ne-am întâlnit la serviciu, a facut repetiții cu orchestra aproape patru ore, apoi ne-am întâlnit la consiliul artistic. Mi s-a părut că e într-o stare foarte bună, a și glumit cu mine. După consiliu, l-am lăsat alături de un prieten în spatele instituției, pe o terasă. I-am spus că voi pleca două zile în concediu, mi-a urat succes cu gândul că ne revedem miercuri. Ulterior, duminică dimineață, am auzit că a fost luat de ambulanță, dus la spital și internat la ATI.

Starea dumnealui nu este foarte bună, ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să aibă grijă de dumnealui și ne rugăm ca maestrul Cobâlă să revină în mijlocul colectivului artistic și să putem duce mai departe proiectele pe care ni le-am propus. Mă rog ca Dumnezeu să-i dea sănătate. Este unul dintre cei mai mari dirijori ai României, și este cel care a impus în orchestra populară din Moldova stilul din zona Botoșanului.”, a declarat Dan Doboș, managerul Orchestrei Rapsozii Botoșanilor, pentru Star Popular.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel