Mackenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, a divorțat de cel de-al doilea soț

Data actualizării: | Data publicării:
Descriere foto: MacKenzie Scott, foto Twitter
Descriere foto: Descriere foto: MacKenzie Scott, foto Twitter

MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, a divorțat de cel de-al doilea soț, Dan Jewett, după mai puțin de doi ani de căsnicie.

Conform unor documente obținute de The New York Times, MacKenzie Scott, în vârstă de 52 de ani, a fost cea care a inițiat divorțul depunând în data de 26 septembrie o cerere la Curtea Superioară King County din statul Washington. 

Potrivit documentelor oficiale, cei doi au un contract de separare, iar aceasta a cerut instanței să-l susțină în despărțirea lor, transmite US Magazine. 
De asemenea, Dan Jewett, un fost profesor de științe a semnat o serie de documente în data de 19 septembrie din care a rezultat faptul că acesta nu contestă divorțul, notează sursa citată. Totodată, împărțirea proprietății a fost deja stabilită într-un contract prenupțial.

MacKenzie Scott și Dan Jewett s-au căsătorit în timpul unei ceremonii în martie 2021. Speculații despre problemele apărute între cei doi au apărut pentru prima dată la începutul acestui an, atunci când numele lui Dan Jewett nu se mai regăsea în angajamentele filantropice ale miliardarei. Pe site-ul Giving Pledge, unde miliardarii promit că vor dona jumătate din avere înainte de a deceda, scrisoarea lui Dan Jewett nu a mai apărut împreună cu cea a lui MacKenzie Scott, notează The New York Times. 

Al doilea divorț al lui MacKenzie scot are loc la trei ani după ce miliardara și șeful Amazon, Jeff Bezos, au decis să pună capăt căsniciei lor. Fondatorul Amazon și MacKenzie Scott erau căsătoriți încă din 1993. 

După divorțul de Jeff Bezos, MacKenzie Scott a realizat donații mari pentru numeroase organizații caritabile. Potrivit Today , în iunie 2021, MacKenzie Scott și Dan Jewett au donat 2,7 miliarde de dolari unui număr de 286 de organizații.

De asemenea, într-o postare publicată pe site-ul Medium, miliardara a precizat că împreună cu soțul său au făcut donațiile ca un „semn de încredere și încurajare” destinatarilor și cauzelor acestora. 

Ce avere are MacKenzie Scott

Potrivit unei analize realizate de Bloomberg , averea netă a lui MacKenzie Scott este de aproximativ 28,9 miliarde de dolari. În urma divorțului de Jeff Bezos, MacKenzie Scott a obținut o avere de 36 de miliarde euro. Potrivit informațiilor apărute în presă, Jeff Bezos i-a cedat 4% din pachetul de acțiuni al companiei Amazon.
MacKenzie Scott a început rapid să doneze părți din averea ei unor cauze caritabile, după divorțul de Jeff Bezos. De-a lungul a trei ani, aceasta a donat peste 12 miliarde de dolari.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel