"Mă uit neputincios". Horia Brenciu, mesaj EMOȚIONANT: Lacrimile mele nu-i ajută deloc pe cei din jurul meu

Data publicării:
Sursa foto: Horia Brenciu, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Horia Brenciu, instagram

Horia Brenciu a postat un mesaj despre trăirile pe care le are în legătură cu războiul din Ucraina.

Horia Brenciu a scris câteva rânduri pe pagina lui de facebook, ce fac referire la situația grea prin care trece Ucraina. Artistul se simte neputincios în fața evenimentelor care se petrec în statul vecin și suferă foarte mult pentru oamenii care trebuie să treacă prin asta.

"Gândul că pământul de acolo ar putea să fie cotropit de tancuri sovietice mă termină"

"De câteva zile mă uit neputincios la pagina de facebook si nu știu ce aș putea scrie…Să fiu vesel, ca de obicei, ar fi o cale de urmat, dar în fiecare zi declarațiile mamelor și ale copiilor refugiați din Ucraina îmi umplu ochii de lacrimi. Să fiu un pseudo războinic și să scriu lucruri care mimează revoluția, ar fi deplasat comparativ cu orice bărbat ucrainean care dă piept cu rachetele lui Putin. Nici varianta patetică nu-mi surâde… Nu-mi stă în caracter. Bunicul meu, Nicolae Encică a fost șef de gară în Cernăuți, iar mama mea s-a născut tot în Cernăuți. Gândul că pământul de acolo ar putea să fie cotropit de tancuri sovietice mă termină, dar lacrimile mele nu-i ajută deloc pe cei din jurul meu. Vorbele mele, muzica mea, însă, da!", a scris Horia Brenciu pe facebook.

Horia Brenciu își îndemană fanii să doneze pentru refugiați

Ca mulți alți artiști, Horia Brenciu își îndeamnă și el urmăritorii să ajute oamenii afectați din Ucraina, pentru că doar împreună putem reuși, spune artistul.

"După 2 ani de pandemie, războiul ăsta e tot ce ne lipsea. Cu toate astea, trebuie să le ducem pe toate, împreună, cum zicea și Eminescu: “De-o fi una, de-o fi alta... Ce e scris şi pentru noi, bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război” Când scria bucuroși, cred ca poetul voia sa spună ca împreună să fim plini de înțelegere, de dragoste, de generozitate… Așa-mi place să cred. Sunt în drum spre Bacău. Avem concert în seara asta și cred că oamenii care au cumpărat bilete se gândesc la întâlnirea de azi ca la una aducătoare de zâmbet și speranță.Tuturor care se gândesc sau acționează pentru binele vecinilor noștri, respect. Fiecare pas sufletesc contează. Unii aducem mâncare, alții dăm un sms, alții un gând bun. Important e sa fim împreună. Și să RĂMÂNEM așa!", a continuat acesta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel