Luna NEAGRĂ, fenomen astronomic rar, are loc în această noapte

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor NASA
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor NASA

Luna Neagră este un eveniment astronomic rar și va avea loc pe 30 aprilie, provocând o eclipsă parțială de soare pentru anumite părți ale Americii de Sud.

O Lună Neagră nu este un termen astronomic oficial, dar există două definiții comune pentru acest termen:

- a doua lună nouă într-o singură lună calendaristică.

- a treia lună nouă într-un sezon de patru luni noi.

În timp ce o lună plină se referă la faza lunii atunci când partea cu fața spre Pământ a lunii este complet iluminată de soare, o lună nouă se referă la faza lunii când partea cu fața spre Pământ a lunii este complet în umbră. Din păcate, acest lucru înseamnă de fapt că Luna Neagră va fi mai mult sau mai puțin invizibilă.

O Lună Neagră este un eveniment destul de rar, un astfel de eveniment astronomic în anul 2021 nu a avut loc.

Deoarece calendarul lunar aproape se aliniază cu anul calendaristic al Pământului, există de obicei o lună plină și o lună nouă în fiecare lună. O a doua lună plină într-o singură lună calendaristică este uneori numită „lună albastră”. Prin această definiție, o Lună Neagră este reversul unei Luni Albastre: a doua lună nouă dintr-o singură lună calendaristică. Aceste luni negre apar aproximativ o dată la 29 de luni și sunt cel mai comun tip de lună neagră.

Citește continuarea pe DC BUSINESSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel