Luna Castorului. Tot ce trebuie să ştii despre Luna Plină din noiembrie

Horoscop, sursa pixabay
Descriere foto: Horoscop, sursa pixabay

Deci ai auzit de Lună Nouă, Lună Plină și probabil, chiar eclipse. Dar știai că fiecare Lună Plină are un nume special? Este determinat de luna anului în care apare Luna Plină, nu de semnul zodiacal în care se află Luna. În noiembrie, Luna Plină este numită Lună Castor au Luna Castorului.

Învățarea semnificaţiilor din spatele numelor Lunii Pline poate adăuga încă un strat de perspectivă. Te poate ajuta să înțelegi ciclurile anotimpurilor și modul în care le oglindim.

De ce se numește Luna Castorului?

Înainte de colonizare, nativii americani din anumite părți ale Americii de Nord au urmărit anul în funcție de ciclurile Lunii și de anotimpurile corespunzătoare ale naturii. După colonizare a fost adaptată o versiune a acestui sistem la calendarul gregorian - uneori traducând aproximativ nume lunare sau redenumindu-le în întregime.

În 1818 (da, acum peste 200 de ani), o publicație anuală numită Almanahul fermierului a început să popularizeze diferite nume pentru lunile pline în fiecare lună. Potrivit acestui Almanah, denumirile lunare pe care le folosește astăzi sunt „legate de folclorul nativ american, colonial american și european”.

Care este semnificația Lunii Castorului?

Luna Plină din noiembrie este denumită „Luna Castorului” în Almanahul Fermierului.

În noiembrie, castorii încep să se adăpostească în vizuinele lor de lângă malurile râurilor și pâraielor, pregătindu-se pentru iarna lungă care urmează. Astfel, în această perioadă se plasau capcane pentru castori pentru a obține blănuri calde pentru iarnă.

 

Citește continuarea pe ASTROSENSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 18 noi 2021, 14:16 | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience