Luna Albastră, a doua Lună Plină în Vărsător pe 22 august. Tot ce trebuie să ştii despre 'Superluna' care apare rar pe cer

Data publicării:
Luna albastră, sursa pixabay
Descriere foto: Luna albastră, sursa pixabay

A doua Lună Plină sau SuperLuna în Vărsător se apropie pe 22 august. Este cunoscută şi sub numele de Blue Moon (Luna Albastră) şi este un eveniment astronomic rar. Iată, mai jos, tot ce trebuie să ştii despre Luna Albastră.

Ce este o Lună Albastră?

Mulți spun că este a doua Lună plină în aceeași lună calendaristică. Asta se întâmplă pentru că Luna orbitează Pământul la fiecare 29 de zile, deci ocazional este necesar să fie două într-o lună.

Cu toate acestea, acest lucru nu este corect din punct de vedere tehnic.

O Lună Albastră „reală” apare atunci când patru Luni pline apar în același sezon de trei luni. Asta se întâmplă săptămâna aceasta, precum și „opoziția” strălucitoare anuală a lui Jupiter și câteva vederi superbe ale Lunii și ale ambelor planete gigantice.

Dacă vreți vreodată să vedeți Jupiter și Saturn de aproape, aceasta este luna, așa că găsiți-vă un telescop (pentru Saturn și Jupiter) sau chiar o pereche de binocluri (pentru lunile lui Jupiter) pentru câteva vederi planetare minunate! 

Există două definiții diferite pentru o Lună Albastră. O lună albastră sezonieră este a treia lună plină a unui sezon astronomic care are patru luni pline. O lună albastră lunară este a doua lună plină într-o lună calendaristică cu două luni pline, notează timeanddate.com.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel