Lucrurile ghinioniste pe care să nu le ții niciodată în casă. Vei atrage numai necazuri

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Denny Müller
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Denny Müller

Conform feng shui și altor tradiții culturale, acestea sunt alegerile de decorare a casei care ar putea să vă aducă ghinion. Iată care sunt lucrurile ghinioniste pe care să nu le ții niciodată în casă.

Legendele din întreaga lume ne-au avertizat de secole în legătură cu ghinionul. Pentru cei care se simt deosebit de superstițioși, există o mână de obiecte de uz casnic care pot aduce o energie negativă în casa ta. În timp ce unele dintre aceste obiecte sunt pur și simplu practice de ținut departe de casă, unele povești din spatele acestor obiecte vă vor da fiori pe șira spinării. 

Scaune balansoare

Stai... s-a mișcat scaunul ăla?! Nu, a fost doar vântul... nu? Doar imaginându-ți un balansoar vechi și scârțâitor, care se mișcă încet înainte și înapoi într-o cameră întunecată și pustie, este probabil suficient pentru a te face să înțelegi de ce oamenii superstițioși preferă scaunele bine fixate pe podea. Potrivit legendei irlandeze, un scaun balansoar gol este o invitație deschisă pentru spiritele rele să ia loc. Dacă un scaun se mișcă singur, este un semn sigur că un spectru și-a luat deja reședința. Atenție la aceste semne că locuința ta ar putea fi bântuită, potrivit experților în paranormal.

Vopsea verde

Această superstiție are o bază istorică solidă, deoarece, la un moment dat, vopselele verzi puteau fi letale. De-a lungul secolului al XVIII-lea, coloranții verzi sintetici au fost fabricați cu un compus nou descoperit, numit arsenic cupric hidrogenat.  Pereții vopsiți sau tapetați în verde puteau degaja gaze toxice atunci când erau umeziți, iar unii muncitori ai fabricilor din acea vreme s-au îmbolnăvit și au murit din cauza expunerii la coloranți. Deși publicarea pe scară largă a rețetei de arsenic în 1822 a alertat în cele din urmă publicul asupra pericolelor sale, unii proprietari superstițioși consideră pereții verzi ca fiind de rău augur chiar și astăzi. 

Ceasuri sparte sau oprite

Tradițiile Feng Shui avertizează împotriva păstrării în casă a obiectelor stricate, punct; acestea reprezintă atât dezordine internă, cât și externă, care nu își au locul în viața ta. Un ceas stricat, în special, poate fi de rău augur. Feng shui dictează că instrumentele de măsurare a timpului ar trebui să fie întotdeauna în stare de funcționare, pentru a nu risca să rămâi blocat într-o rutină și să nu mai avansezi în viața ta. În cazul în care un ceas stricat sună, acest lucru semnalează că un deces s-ar putea să se abată în curând asupra gospodăriei tale! Fiți atenți la aceste pericole ascunse (mult mai substanțiale) din casa dvs. pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată.

Cactuși

Vești proaste pentru iubitorii plantelor: Principiile Feng Shui susțin că plantele cu exteriorul țepos sau spinos sunt magneți pentru vibrații rele. Suprafețele înțepătoare ale cactușilor sau ale altor plante la fel de țepoase, cum ar fi agavele, pot aduce tensiune în casă și în relațiile tale. Singura excepție? Trandafirii, ale căror tulpini spinoase se pare că nu sunt suficiente pentru a păta energia pozitivă a florilor elegante. 

O umbrelă deschisă

Îți sună cunoscut acest lucru? Precauțiile împotriva deschiderii unei umbrele în interior datează de mai mult timp decât ați putea crede - încă din Egiptul antic. În antichitate, aducerea în casă a oricărui obiect menit să vă protejeze de intemperii era o lipsă de respect față de spiritele păzitoare care vă vegheau locuința. Sugerezi că protecția gardienilor nu era suficient de bună. Teama de a atrage mânia unui spirit gelos a fost suficientă pentru ca oamenii să nu deschidă o umbrelă în interior încă de atunci.

Plante moarte sau uscate

Dacă vă doriți o casă plină de viață, plină de energie pozitivă, nu lăsați plantele uscate și fără viață să rămână expuse. Se spune că a avea lucruri moarte în casă aduce energie moartă, scăzând vibrația locuinței. Mai superficial, frunzele zbârcite și tulpinile căzute probabil că nu vă vor face casa să arate mai prezentabilă sau mai primitoare. Plantele moarte nu sunt singurele lucruri care sunt considerate ghinioniste în întreaga lume.

Un calendar învechit

Se spune că păstrarea unui calendar vechi la vedere în casă vă împinge norocul în același mod în care o fac și ceasurile stricate. Feng shui avertizează împotriva utilizării incorecte a unui dispozitiv de măsurare a timpului, susținând că acesta ar putea aduce ghinion, ar putea reduce prosperitatea și chiar scurta viața. Dacă preferați să fiți în siguranță, asigurați-vă că, calendarul dvs. de acasă nu rămâne în urmă cu timpul, potrivit rd.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel