Lucrurile din dormitor pe care trebuie să le curățați în permanență. Vă pot afecta sănătatea

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

 Un dormitor murdar vă poate compromite sănătatea, declanșând simptome de alergie și astm și împiedicând un somn bun, ceea ce este esențial pentru sănătatea generală și pentru reducerea riscului de boli cronice, de la boli de inimă la cancer. Așadar,  experții au făcut dezvăluiri cu privire la cum - și cât de des - ar trebui să vă curățați dormitorul pentru a vă feri de problemele de sănătate. Citiți mai departe și, pentru a vă asigura sănătatea dvs. și a celorlalți, nu ratați aceste lucruri.

Dușmanul tău nr. 1 sunt acarienii din praf. Aceste creaturi microscopice se hrănesc cu fulgi de piele umană, iar reședința lor preferată este în țesăturile și suprafețele moi din dormitor. Acarienii de praf (mai exact, deșeurile lor) pot provoca reacții alergice precum strănut, tuse și mâncărimi. Începeți prin a șterge praful de pe ventilatorul de tavan și folosiți un aspirator electrostatic pentru a îndepărta praful de pe ornamente și rafturi, coborând spre suprafețele inferioare.

Citiți mai departe pentru mai multe sfaturi esențiale de îndepărtare a prafului.

 

Aspirare

Academia Americană de Astm, Alergii și Imunologie recomandă aspirarea săptămânală cu un aspirator care are un filtru HEPA sau un filtru pentru particule mici. Un filtru HEPA este mai bun, deoarece va reține tot praful pe care aspiratoarele tradiționale îl expulzează prin evacuare.

 

Podelele

Curățați podelele cu suprafețe dure o dată pe săptămână.

 

Spălați lenjeria de pat mai des

Este recomandată spălarea săptămânală a așternuturilor, fețelor de pernă și a păturilor.

 

Spălați perdelele

Perdelele ar trebui să fie spălate sau curățate mai des.

 

Păziți-vă împotriva gândacilor

Nu sunt ceva la care să ne gândim cu plăcere, dar gândacii sunt omniprezenți, iar excrementele lor pot agrava alergiile și astmul și pot răspândi boli. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, acestea sunt cele mai bune strategii pentru a ține insectele departe: Închideți crăpăturile și deschiderile către exterior; acoperiți coșurile de gunoi; nu lăsați mâncare la vedere și ștergeți rapid orice vărsare. Dacă observați gândaci, folosiți capcane cu momeală sau angajați un exterminator profesionist. 

 

Schimbarea filtrelor

 

Trebuie să schimbați filtrele de la sistemele centrale de aer condiționat și de încălzire, precum și de la aparatele de aer condiționat din camere, o dată pe lună.

 

În cazul în care cineva a fost bolnav, CDC recomandă curățarea tuturor suprafețelor care pot avea germeni pe ele, inclusiv clanțe, noptiere, noptiere, tejghele și telefonul. Spălați cearșafurile de pat cu săpun de rufe și uscați-le la uscător la o temperatură caldă. Este o idee bună să ștergeți regulat plăcile de schimb și mânerele de la ușă, chiar și atunci când toată lumea este sănătoasă, potrivit eatthis..com

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel