Lucruri pe care nu ar trebui să le arunci niciodată. Poți să le refolosești în numeroase moduri

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Chiar dacă tendința actuală este de a vă mări spațiul din locuință, asta nu înseamnă că trebuie să aruncați tot ce aveți în casă. Există o mulțime de obiecte pe care le puteți refolosi pentru a vă menține casa organizată și curată.

Șosete vechi

Orice formă a ciorapilor cu găuri poate părea inutilă la suprafață, dar există o mulțime de utilizări inteligente și viclene pentru aceste articole după ce au fost purtate. Cea mai ingenioasă? Folosirea lor pe post de mănuși pentru a șterge praful de lucruri precum jaluzelele și rafturile cu cărți!

 

Periuțe de dinți vechi

Știi toate acele locuri greu de curățat, cum ar fi între gresie și faianță sau pe marginea tejghelei? Acestea pot fi lustruite și lustruite cu ajutorul acestor perii de dinți pe care nu le mai folosiți pentru igiena orală.

 

Prosoape

Odată cu folosirea lor excesivă, prosoapele își pot pierde din finețe, dar asta nu înseamnă că trebuie să le aruncați. Păstrați bucățile vechi pentru a vă ajuta să lustruiți argintăria sau mașina. Le puteți folosi chiar și pe post de cârpe pentru a curăța obiectele de zi cu zi, cum ar fi chiuveta.

 

Recipiente pentru margarină

Aceste recipiente din plastic sunt perfecte pentru depozitarea obiectelor mici în magazia de scule, cum ar fi cuie, piulițe sau șuruburi. 

 

Cutii de pantofi

Când cumpărați o pereche de pantofi, nu aruncați imediat cutia. Experții în organizare pledează pentru păstrarea lor pentru a vă depozita permanent pantofii, dar și pentru a vă depozita anumite obiecte.

 

Elastice de păr


Nu vă duceți să cumpărați benzi elastice sau agrafe dacă aveți aceste obiecte prin preajmă. Ele pot fi folosite pentru a sigila tot felul de obiecte, de la pungi de chipsuri la recipiente deschise de produse uscate.

 

Fețe de masă

 Fețele de masă vechi și pătate sunt exact ceea ce vă trebuie! Acestea vă pot proteja podeaua de picăturile de vopsea și de praful care însoțește o renovare.

 

Cutii de șervețele

Când șervețelele din acestea se termină, le puteți refolosi pentru cel mai șiret și mai grozav scop organizatoric: pentru a depozita pungi de plastic! Poți scoate pungile una câte una, la fel ca și cum ai scoate șervețelele.

 

Ziarul

Unul dintre cele mai vechi trucuri de curățare ecologică a casei este folosirea ziarului pentru a curăța geamurile sau oglinzile (în loc de prosoape de hârtie). Articolul nu lasă în urmă fibre sau reziduuri!

 

Pungi cadou

Întotdeauna există zile de naștere sau evenimente mari care necesită un fel de cadou, așa că economisiți-vă mărunțișul și refolosiți pungile pe care le-ați primit în trecut. Depozitați-le într-un coș vechi, astfel încât să știți unde să le găsiți atunci când aveți nevoie de ele.

 


Umerașe de plastic pentru haine

Știți acele umerașe pe care le primiți adesea la cumpărarea pantalonilor? Cele cu clips? Tăiați-le și păstrați clemele pentru a le folosi la pungile de chipsuri sau la pachetele de gustări, potrivit msn.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel