Lucruri banale care-ți dau palpitații cardiace noaptea. Ce să nu mai faci înainte de culcare

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Noaptea, la culcare sau în somn, este posibil să ai palpitații cardiace. Când acestea apar, persoana în cauză poate simți o senzație pulsantă în gât sau în piept. Deși palpitațiile cardiace nu sunt de obicei un motiv de îngrijorare, ele pot fi uneori un semn al unei afecțiuni subiacente pentru care ar fi bine să mergi la doctor sau sunt provocate de lucruri banale pe care le-ai făcut înainte de culcare.

Să ai palpitații cardiace noaptea când dormi sau când te-ai întins în pat cu gândul de a adormi poate fi înfricoșător. Factorii externi sau o stare de sănătate de bază pot provoca palpitații cardiace noaptea. Persoanele cu palpitații cardiace experimentează de obicei una sau mai multe dintre următoarele senzații:

- bătăi rapide ale inimii;
- senzația că inima sare peste bătăi sau bate mai mult decât ar trebui.

Palpitațiile se pot întâmpla în orice moment al zilei, inclusiv noaptea, când o persoană se odihnește. Pot dura de la câteva secunde până la câteva minute. Sunt frecvente și trebuie să mergi la doctor dacă le ai pentru că ele pot inofensive sau pot fi simptom ale unor boli grave. 

De ce se întâmplă noaptea

Persoanele care dorm pe o parte, în special pe partea stângă, pot fi mai predispuse la palpitații cardiace noaptea. Motivul este că inima se află chiar lângă peretele toracic, iar senzația reverberează. Palpitațiile cardiace pot fi, de asemenea, mai notabile noaptea, deoarece există mai puține distrageri și niveluri de zgomot mai mici atunci când stai întins în pat. 

 

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel