Lovitură pentru Angela Similea. Luminița Dobrescu, dezvăluiri despre prietenia dintre cele două artiste : „O lipsă de înțelepciune și o susceptibilitate fără precedent”

Data publicării:
Angelea Similea, Luminita Dobrescu, foto Facebook
Descriere foto: Angelea Similea, Luminita Dobrescu, foto Facebook

Angela Similea a fost prietenă foarte apropiată cu Luminița Dobrescu, prima solistă din România care a obținut Trofeul ”Cerbul de Aur”. Prietenia celor două artiste nu a trecut însă proba timpului. 

Luminița Dobrescu este prima solistă din România care a obținut Trofeul ”Cerbul de Aur”, la celebrul festival de la Brașov. În 1969,  piesa ”Of, inimioară”  i-a adus Luminiței marele premiu. Artista s-a stabilit apoi în Italia.

Puțină lume știe însă despre prietenia strânsă pe care aceasta a avut-o cu Angela Similea. cele două artiste se cunosc din copilărie, însă prietenia lor nu a rezistat. 


„Luminița Dobrescu și Angela Similea… cu nostalgie mă gândesc la timpurile anilor 60 care, deseori, îmi readuc în minte, ca într-un român ținut încă în Cutia Pandorei, de zile însorite ale celor două adolescente cărora, la vremea respectivă nici prin gând nu le-ar fi trecut ca, într-o bună zi, numele lor să ajungă un punct de referință în lumea muzicii ușoare din România. Ne-am cunoscut în școală primară a unui cartier frumos și îngrijit de oameni gospodari, într-o școală unde Angela, noua noastră colegă, timidă, sensibilă și destul de retrasă, încerca să se acomodeze noilor ei colegi.

Parcă ieri a fost tot ce vă relatez. Ne împrietenisem, mă vizita și chiar cântam împreună, mergeam în excursii, iar din compania noastră nu lipsea fratele ei cel mic, Asu, de fapt Victorașu, dar pentru noi era Asu. Mai târziu, am intrat la renumitul Liceu din Pajura (unde o avusesem colegă și pe Margareta Pâslaru, dar această deja terminase studiile, fiind mai mare decât noi. De la sfârșitul liceului, drumurile noastre s-au despărțit, eu studiam la Conservatorul de muzică Ciprian Porumbescu, îmi începusem deja cariera muzică la TVR, iar Angela intrase la Școală populară de Artă.

După aceea, a urmat Cerbul de Aur în 1969, Angela, în 1970, după care, prin plecarea mea definitivă în Germania, drumurile noastre s-au pierdut în “negura timpului”. Nu am mai întreținut niciun contact, până în 1982 când, într-o bună zi, primesc un telefon de la Angela, ea fiind la Hamburg cu fostul ei soț Jan Hilgen și dorind să mă viziteze la Berlin. Știu că nu eram pregătită pentru o asemenea vizită, fapt care a făcut că relația noastră să eșueze pentru totdeauna.

Imediat după 89, ne-am întâlnit “nas în nas” la fabrica de marmură din Bucureștii Noi unde fiecare venise cu interese private diverse. Totul s-a redus din partea Angelei la un simplu ”HALO!”, nimic în plus.. Din păcate, până în ziua de astăzi situația a rămas neschimbată, ceea ce denotă din partea Angelei o lipsă de înțelepciune și o susceptibilitate fără precedent”, a declarat Luminița Dobrescu pentru Impact. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel