Loredana Groza sare în apărarea Simonei Halep. Ce a transmis artista, după ce tenismena a fost suspendată 4 ani

Data publicării:
Sursa foto: Loredana Groza și Simona Halep, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Loredana Groza și Simona Halep, instagram

Loredana Groza a transmis un mesaj dur, după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani.

Simona Halep trece prin momente delicate, după ce Tribunalul Sport Resolutions a decis ca tenismena să fie suspendată vreme de patru ani. apărarea sportivei au sărit mai multe vedete. printre acestea se numără și Loredana Groza, care a transmis un mesaj important.

Loredana Groza sare în apărarea Simonei Halep

Artista a publicat un mesaj, pe rețelele de socializare, acolo unde o încurajează pe Simona Halep să fie puternică și să lupte pentru a-și face dreptate. 

„Simona, ești și vei rămâne mereu number 1, pentru toți în care bate o inimă de român! Este absurd și nedrept să fii acuzată, tu fiind nevinovată! Te-ai luptat ca o leoaică și ai făcut sacrificii pentru fiecare punct, pentru fiecare victorie! Suntem o țară prea mică să luptăm cu interesele subterane ale marilor puteri, într-un sport în care se învârtesc sume exorbitante! Dar tu ai reușit să le arăți că dăruirea și talentul nu pot fi oprite de nimeni și asta nu le-a convenit! Știu că vei renaște ca o pasăre phoenix și că nimic și nimeni nu te poate doborî! Sunt alaturi de tine și la bine, și la greu și îmi doresc ca toți românii să fie! Hai Simona! Hai Romania!!!!!”, a fost mesajul transmis de Loredana Groza, în dreptul unei fotografii pe care a postat cu ea și cu Simona Halep. 

Ce mesaj a transmis Simona Halep, după ce a fost suspendată

Astăzi, un tribunal din cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunţat o decizie provizorie în cazul meu. Ultimul an a fost cel mai greu meci din viaţa mea şi, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viaţa tenisului.

Iau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru şi mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată, în mod conştient sau intenţionat, vreo substanţă interzisă. Am refuzat să accept decizia de suspendare pentru patru ani si am contestat-o potrivit prevederilor legale.

Într-o decizie de 126 de pagini, tribunalul a admis ambele acuzaţii aduse de ITIA - un test de urină pozitiv pentru o substanţă interzisă şi o încălcare a Programului de Paşaport Biologic (ABP). Reprezentanţii mei şi cu mine am prezentat ITIA şi tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele şi am formulat mai multe întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură cu dosarul ABP”, a scris Simona Halep, pe Instagram. 

„Am fost testată aproape săptămânal”

„Cred într-un sport curat şi, în aproape două decenii ca jucător profesionist de tenis, de-a lungul a sute de turnee şi două titluri de Grand Slam, am fost supusă la peste 200 de teste de sânge şi urină pentru a verifica dacă există substanţe interzise - toate au fost negative, până la 29 august 2022.

Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele de încredere şi a fizioterapeutului, am revizuit suplimentele nutritive. Niciunul dintre ingredientele enumerate pe aceste noi suplimente nu includea substanţe interzise, însă acum ştim - şi tribunalul a fost de acord - că unul dintre ele era contaminat cu roxadustat. Am fost testată aproape săptămânal după testul meu iniţial pozitiv până in prima parte a anului 2023, toate rezultatele fiind negative”, a mai scris Halep.

//Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel