Livia Graur, optimistă după divorț: ”S-a încheiat un capitol, urmează altul”. Cum se simte prezentatoarea TV / EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Livia Graur dezvăluie cum se simte, după ce acum puțin timp a anunțat public faptul că s-a despărțit de soțul ei.

Livia Graur este una dintre cele mai discrete persoane publice din România. Chiar dacă are o viață extrem de activă pe rețelele de socializare, vedeta și-a ținut întotdeauna viața privată și probleme departe de ochii curioșilor, tocmai de aceea fanii au fost foarte uimiți să afle faptul că prezentatoarea știrilor Focus, de la Prima TV, se desparte de soțul ei. Deși nu a fost una dintre cele mai ușoare decizii pe care le-a avut de luat până acum, aceasta a declarat în exclusivitate pentru Spectacola faptul că fiica ei, Renata, o sprijină extrem de mult în această perioadă și îi oferă toate motivele pentru care să zâmbească mai departe.

 

SPECTACOLA: Bună, Livia! Ce mai faci? Cum te găsim azi și în general?

Livia Graur: Sunt foarte bine, mulțumesc! Îmi ocupă tot timpul jobul și Renata! Avem o grămadă de activități, iar la serviciu sunt proiecte noi, așa că uneori ziua îmi pare prea scurtă.

SPECTACOLA: Livia, de ani de zile te vedem în aceeași formă fizica excepțională. Însă, din câte știu, contrar așteptărilor tuturor, tu îți dorești sa te îngrași, iar dieta nu este principala preocupare. Ai avut vreodată probleme cu kilogramele în plus sau ai fost mereu ca trasă prin inel?

Livia Graur: De când mă știu am fost foarte slabă. Contrar majorității, care mereu are grijă la ce mănâncă și la siluetă, eu am fost dintotdeauna invers! Când eram mică eram slabă și înaltă, multă vreme am fost cea mai înalta din clasă și mereu aveam impresia că hainele îmi vin ca pe grad. Am înțeles mult mai târziu că silueta asta a mea avea să fie invidiată poate, dar eu mereu am dus o luptă cu mine să mai pun câteva kilograme în plus. Ăsta e și motivul pentru care mănânc mereu de toate, la orice oră!

 

SPECTACOLA: Dar rutina ta zilnică de îngrijire cum arată? Ne-o poți dezvălui?

Livia Graur: Pentru că sunt zi de zi “pe sticlă”, am norocul să am o echipă tare făină în spate care mă răsfață în mod cotidian, așa că pentru mine mersul la salon iese din discuție. Am norocul să fiu coafată și machiată mereu, dar tocmai de asta părul și tenul meu au parte de atenție specială, întrucât sunt supuse unor excese (căldură aparatelor de uscat și styling, machiaj, etc.) Așa că am grijă ca șampoanele și măștile de păr pe care le folosesc să fie profesionale, tenul este curățat în fiecare zi cu mare atenție, folosesc și pentru asta creme profesionale, pe care le aplic măcar o dată pe zi. Sunt într-un continuu proces de autocovingere să merg să fac mai multă mișcare. E adevărat că merg zilnic destul de mult, pentru că ies zi de zi cu Renata la plimbare, dar cred că aș avea nevoie de ceva mai mult, măcar două ore de sală pe săptămâna. Încă lucrez la asta!

 


SPECTACOLA: Despre operațiile estetice ce părere ai?

Livia Graur: Am spus mereu că orice lucru în exces este dăunător. Așa că nu sunt de acord cu acele intervenții care deformează, urâțesc și mutilează. Totodată, sunt de părere că vine o vreme în care poți să nu mai fii mulțumită de felul în care arăți, că unele riduri se adâncesc, iar atunci e păcat să nu faci ceva în privința asta. Vorbim de fapt despre o evoluție a noastră, că oameni. Așa cum tehnologia avansează și tehnicile de înfrumusețare au avansat, iar noi nu putem decât să profităm. Important e ca totul să se facă cu măsură. 

 


SPECTACOLA: Relația ta cu Renata cum este? Vă vedem mereu împreuna, la diferite evenimente. 

Livia Graur: Eu și Renata suntem, mai întâi de toate, prietene. Am încercat dintotdeauna să clădesc această relație cu ea bazată pe încredere și iubire și nu pe autoritate și disciplină. Sigur, sunt mamă și voi fi mereu așa, dar cred că putem să creștem împreună consultându-ne, discutând și încercând să găsim împreună soluții la orice. Renata are foarte puține interdicții, iar multe dintre ele nici nu i se par a fi astfel, pentru că a învățat să facă diferența între bun și rău de una singură. În rest, încerc să o las să vadă ea ce trebuie sau nu să facă, să învețe din propriile greșeli și să descopere ea lumea, fără să-i impun eu anumite lucruri.

 


SPECTACOLA: Tinde să-ți “copieze” comportamentul? Adică să vrea să se îmbrace ca mami, să-ți folosească fardurile. 

Livia Graur: Din punctul ăsta de vedere, îmi seamănă enorm. Eu am fost în copilărie foarte “baiețoaică”, în sensul că aveam prieteni mai mult băieți, mă îmbrăcăm mereu în pantaloni și nici vorbă de preocupări legate de machiaj sau făcut unghii. Târziu am început să vreau ojă pe unghii, iar de machiat nu m-am machiat niciodată prea mult. Iar Renata este exact la fel că mine. Deși am tone de farduri prin casă, rareori se uită la ele, iar de machiat nu și-a dorit niciodată nici măcar să încerce.

 


SPECTACOLA: Care-i cel mai important sfat pe care vrei sa i-l dai fetei tale, atunci când va ajunge la vârsta adolescenței? Cum o vezi pe Renata peste câțiva ani?


Livia Graur: Sinceră să fiu, îmi e puțin teamă de faza aceea a vieții ei. Pentru că nimeni nu-ți da și un “manual de folosire” atunci când faci copii, iar fiecare e unic în felul lui, nu știi ce rețetă să aplici cu al tău. Până acum pare că m-am descurcat destul de bine în relația cu ea, sper ca și pe viitor să fim la fel de apropiate și să-i dau cele mai bune sfaturi. Cu siguranță că eu mă voi strădui, însă nu știu cu ce mă voi confruntă la momentul acela, care îi vor fi problemele și de ce va avea nevoie. Eu o să o încurajez mereu să-și urmeze visele, să fie un om corect și de cuvânt.

 


SPECTACOLA: Și-a exprimat până acum dorința de a te urma în carieră? Dacă da, o încurajezi să aleagă acest domeniu?


Livia Graur: Cochetează cu ideea de a urma același drum. I-am spus însă că până aici are mulți pași de urmat, pe care i-am parcurs și eu și care nu au fost întotdeauna cei mai ușori. Presa este un domeniu foarte captivant, motivant și deloc plictisitor, potrivit pentru cineva care nu-și dorește opt ore la birou, de luni până vineri. Vom vedea, însa, ce va vrea să facă atunci când va mai crește. Eu abia la peste 20 de ani mi-am găsit drumul.

 


SPECTACOLA: Livia, știu ca probabil nu treci prin cea mai bună perioada și voiam sa te întreb cum ti-a fost alături Renata în acest timp? Chiar dacă este un copil matur, care sa înțeleagă anumite lucruri, are totuși o vârstă frageda. Suferă, dacă pot sa spun așa, în aceeași măsura cu tine sau este un copil tare, care încearcă sa te îmbărbăteze? 


Livia Graur: La noi acasă este veselie în permanență. Am depășit o situație mai puțin fericită, fără să facem prea mare caz, Renata nu m-a văzut o clipă tristă sau supărată și nici nu avea de ce. Alături de ea viața este frumoasă și așa va rămâne. 

 


SPECTACOLA: Te vedem mereu cu zâmbetul pe buze și îmi este greu să mi-o imaginez pe Livia cea “tristă”. Totuși, cum gestionezi momentele dificile? Ești o persoană care se consuma mult, atunci când ceva nu e bine? 


Livia Graur: Cred că orice om se consumă atunci când are supărări. Dar eu am un soi de autoconservare și mintea mea reușește cumva să blocheze lucrurile care nu îi convin. Așa că trăiesc clipă, las trecutul în urmă și mă gândesc la un viitor foarte apropiat. “Baby steps”, ca să zic așa, iar până acum văd că funcționează foarte bine. Am alături prieteni care mă iubesc, pe mama care m-a susținut mereu necondiționat și pe tata, care mi-a fost alături destul de mult în ultima perioadă. 

 


SPECTACOLA: În legătură cu divorțul, cum ești? Te-ai împăcat cu această idee?


Livia Graur: Pot să spun că acum sunt bine și asta e tot ce contează. Viața nu ne oferă niciodată mai mult decât nu putem duce și probabil că așa a fost să fie. S-a încheiat un capitol, urmează un altul. Cum va fi, nu am de unde să știu, dar știu că destinul e așa cum trebuie să fie.

 


SPECTACOLA: Copilul Livia cum arăta? Știu că o buna parte din timp ai trăit în Franța. Cum de nu te-ai stabilit acolo?


Livia Graur: Viața mea aici a fost mereu frumoasă. Am avut tot ce mi-am dorit, prieteni, o viață socială activă, un standard pe care acolo nu l-am regăsit. Probabil că și asta a contribuit la faptul că nu am vrut să rămân acolo. În plus, francezii vor privi întotdeauna un străin ca atare, iar mie nu mi s-a părut că mă încadrez în peisajul de acolo.

 


SPECTACOLA: Ce visai să faci când erai mică și când ți-ai descoperit pasiunea pentru televiziune?


Livia Graur: Sinceră să fiu, niciodată nu am știut ce anume vreau să fac “când o să fiu mare”, așa cum eram mereu întrebată. Sigur că a trebuit să urmez o oarecare direcție și, pentru că îmi plăceau limbile străine și am o înclinație să “prind” foarte ușor orice limba străînă, am zis că ar fi bine să merg în zona asta. Așa că am lucrat o perioada la diferite proiecte cu Ministerul Afacerilor Externe, apoi în facultate am mers în Cehia pentru o lună, unde am lucrat la un dicționar și păream să fi ales zona de traducător, translator, interpretare. Numai că viața, destinul, m-au adus spre altceva. Și cu doar câteva săptămâni înainte să termin facultatea am fost chemată la un interviu la Prima Tv. Am început în săptămâna următoare și de atunci, iată, au trecut 14 ani!


SPECTACOLA: Ce planuri aveți pentru vara care a mai rămas din 2022? 


Livia Graur: Renata pleacă la sfârșitul săptămânii în a doua ei tabără alături de colegii de clasă, iar la final de august vom merge împreună la mare, la soare!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel